flyer
(Video) Fapte bune pentru mediu și Patrulele de Reciclare
29 august 2017
conferint abright media
Conferința Județeană Interdisciplinară “Pentru TINEri” găzduită de Hotel Rapsodia
30 august 2017
Vezi tot

Tinerii de azi au datoria să schimbe mentalitatea politica actuală pentru a mai putea salva ceva din țara asta

brm

Am participat astăzi la o bucată dintr-un eveniment despre și cu tineri, organizat de Asociația B-right media și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret la Hotel Rapsodia.  De apreciat inițiativa și ideea aceasta. Tinerii pot fi o voce și simt nevoia asta, lucru remarcat și la evenimentul recent. N-am reușit să stau până la sfârșit pentru că timpul e prețios când ești implicat (app de implicare că despre asta a fost vorba azi), mi-ar fi plăcut însă să pot sta până la sfârșit.

Pe drum de la o instituție la alta, m-am tot gândit la discuțiile lăsate în urmă, la entuziasmul tinerilor de a schimba, de a transforma lumea. La fel suntem toți la vârsta aia de prim buletin. Dar ce e foarte important de înțeles în ecuația asta: tineri – societate – dezvoltare -implicare e că nimic nu se poate petrece la nivel macro fără politică. Vrem-nu vrem, nu vom avea o schimbare majoră în societate dacă modul în care se face politică în România nu se va schimba. Iar ei, tinerii, trebuie să înțeleagă că schimbarea adevărată ține de ei, de implicarea lor și în viața politică a țării noastre.

De politică depinde cultura, învățământul, sănătatea, însă, categoric, nu de politica ce se face acum în România. Iar ei, tinerii, de azi dornici de implicare, de schimbare asta trebuie să înțeleagă. Dar degeaba se implica politic dacă și ei ca mulți alții se lasă influențați de liderii politici actuali, degeaba se lasă păcăliți cu funcții prin partide și fac ce le cer superiorii.

Tinerii de azi au posibilitatea să pună piciorul în prag și să-i dea afară din partidele alea, să le curețe de cei care nu au făcut nimic, dar au promis autostrăzi, școli, spitale etc. Ei, tinerii, trebuie să fie următorii lideri politici, ei cu ideile lor fresh, sincere, căci politica românească de azi are nevoie de sinceritate. Fără politică nu poți întreprinde ceva la nivel macro. Ei, tinerii de azi, au posiiblitatea să schimbe mentalitatea asta păguboasă de a face politică și o pot face, dar nu lăsându-se tărâți de val.

Altfel, peste alți 20 ani, ne vom întâlni la aceeași masă sau în aceeași sală, iar ei, tinerii de azi, vor fi moderatorii, vor fi niște gazde plictisite că nu se întâmplă nimic, că nu avem autostrăzi, că nu avem teatre, că nu avem viitor în urbele noastre și în fața lor vor fi niște puști cu telefonul în mână mestecând  gumă pe care vor încerca să-i convingă să se ia la trântă cu sistemul că ei nu au reușit s-o facă.

Am puterea să recunosc că generația mea de tineri a pierdut lupta asta, pentru că nu și-a dorit să facă asta, pentru că n-a fost suficient de puternică să bată cu pumnul în masa societății. Din păcate. Mi-ar fi plăcut ca generația asta a mea, noi cei care ne-am petrecut copilăria  cu cheia de gât, să fim ăia puternici, să  fim ăia care ieșim în stradăsă să rămânem acolo până când un guvern își dă demisia pentru că a luat o decizie proastă. N-am reușit asta. N-am putut lupta pentru țară, dar voi, cei care trăiți cu părinții departe de voi, aveți puterea să reparați. Să reparați ceea ce noi am stricat cu ignoranța noastră.  Încă se mai poate să ne salvăm țara iar voi vă puteți erija în adevărații salvatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *