Emisiunea Dimineata copiilor (2, sezonul 2), Noiembrie 2017
16 noiembrie 2017
scoala 12-5
(Video) Manifeste pentru respect și iubire între oameni de la elevii Școlii nr 12. Inimioare în Săptămâna Educației Globale de la elevii Școlii nr. 12
16 noiembrie 2017
Vezi tot

(Video) Consilierii locali înlocuiți cu noi aleși mai inspirați și mai fermi în decizii privind dezvoltarea orașului

micul cetatean 8

micul cetatean -8Actualul Consiliul Local al municipiului Botoșani a fost înlocuit timp de o oră. Noii consilieri au arătat o deschidere mult mai largă pentru dezvoltarea orașului. Astfel, proiectele propuse de noul Consiliu Local se referă la un parc de distracții interzis părinților, înființarea la Botoșani a unui restaurant Mc Donalds sau realizarea unui cartier al iubirii.

Ideile au fost lansate, promovate și votate cu unanimitate de elevii claselor a III-a B și a IV-a B de la Școala Gimnazială nr. 10 care au intrat, joi, preț de o oră, în pielea consilierilor locali. Au stat pe scaunele acestora, au făcut echipe și au propus.

Fiecare echipă a avut la dispoziție 15 micul cetatean -10minute să așeze pe hârtie un proiect pe care îl doresc desfășurat în orașul lor.  Și dacă la adevăratele ședințe de Consiliu Local ies mereu scântei și voturile pentru proiectele frumoase vin mai greu, copiii le-au dat o lecție de promptitudine și fermitate aleșilor. Au propus, au expus și au votat.

micul cetatean-3Activitatea s-a desfășurat în cadrul programului de animare al proiectului “Un nou  început – GAL – Botoșani – Sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile” prin care se urmărește câștigarea pentru Botoșani a unor investiții în valoare de 7 milioane de euro. Cele 5 echipe formate au primit, ipotetic, cele 7 milioane euro, fiecărei echipe revenindu-i circa un milion de euro.

Micuții au fost nevoiții să se încadreze în această sumă pentru investițiile pe care le-au propus.  Elevii școlii numărul 10 coordonați de profesoarele Anișoara Radu și Angelica Ursache au participat la această activitate în cadrul Săptămânii Educației Globale ce a avut ca temă, anul acesta, Lumea noastră depinde de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *