images (28)
“Suflet de roman”, pentru al 5-lea an consecutiv la Colegiul National “Mihai Eminescu”
17 noiembrie 2017
Emisiunea “Tendințe”, ediția a II-a @TeleBuzz.ro
19 noiembrie 2017
Vezi tot

“Octav”, un film răscolitor, un film românesc ALTFEL. Mergeti in cinematografe si urmariti-l!

octav

marcel iures-1Cinema Unirea a găzduit, sâmbătă, premiera filmului “Octav”, un film altfel decât ceea ce am văzut până acum pe ecranele de film românesc. Un film care nu urmărește o temă sau o problemă de actualitate a societății românești, este foarte pozitiv, are multă emoție și trăire, este răscolitor prin firul pe care îl urmărește. marcel iures-3

Pe scurt, filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi”

sergiu celibidachiO atenție uriașă pentru detaliu, pentru ca fiecare lucru să fie exact acolo unde trebuie. Este un film realizat în 32 de zile după marcel iures-2cum au afirmat realizatorii lui, însă ideea pentru această poveste a venit în urmă cu 30 de ani.

Am auzit adolsecenți spunând că au urmărit în ultima vreme mai multe filme românești care seamănă fie prin temă, fie prin imagine, dar Octav este cu siguranță, de departe, diferit. Și au dreptate căci filmul e altceva de care cinematografia românească are nevoie. Are emoție și trăire profundă, are frământări, are firescul umanității ceea ce probabil ne pune pe gânduri.

Trebuie apreciată sala plină de care au avut parte cei trei invitați de seamă ai filmului, actorul, regizorul și producătorul filmului.

Vom încerca o analiză a filmului din perspectiva unor adolescenți care l-au urmărit în emisiunea “Fapte-n ARTE”, aici, la TeleBuzz.ro. Reporterii Buzz, prezenți la fața locului, l-au abordat pe regizor, pe actor pentru interviuri pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

interviu-ÎNSCRIERI Școala de jurnalism Buzz

Nume

Prenume

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Vârsta (obligatoriu)

Mesaj

*Toate campurile sunt obligatorii

Prin prezentul formular, declar că sunt de acord cu regulamentul școlii de jurnalism Buzz, precum și
cu tariful pentru modul de 6 luni, în sumă de 250 lei/lună.

Modulul de curs are o durată de 6 luni, tariful fiind de 250 lei/lună. Taxa de înscriere este de 30 lei, fiecare cursant primind la înscriere manualul de jurnalism pentru copii și adolescenți. 

Vom constitui grupe de dimineață și după-masă

Detalii la telefon 0722.246.257