Emisiunea “Fapte-n ARTE”, ediția a II-a @TeleBuzz.ro
22 noiembrie 2017
Afis Quasar
Ședință a Cenaclului „Quasar” și lansări de carte, la biblioteca județeană
23 noiembrie 2017
Vezi tot

Lecție de educație digitală pentru elevii unui liceu din județ!

educatia digitala-2

invatare digitalaElevii Liceului Teoretic „Regina Maria” din Dorohoi au avut parte, joi, de o lecție inedită în ceea ce privește orientarea în spațiul online și utilizarea corectă a tehnologiei actuale.  Dezbaterea a fost susținută de Zenaida Soroceanu, specialist în tehnologia învățării și comunicare, iar tinerii prezenți, în număr foarte mare la sala de festivități a liceului,  au reacționat foarte prompt întrebărilor și problemelor puse. S-a discutat despre avantajele și dezavantajele utilizării gadgeturilor și a mediului digital, despre metodele de securitate în ceea ce privește navigarea pe internet, precum și despre  evitarea capcanelor virtuale.

Zenaida Soroceanu, președinte al Asociației “Didactia Aplicată”, venită din Republica Moldova, a prezentat aspectele esențiale ale digitalizării, dar și importanța păstrării în viața cotidiană a comunicării tradiționale.  Aceasta a interacționat foarte bine cu tinerii prezenți, mizându-se pe mici jocuri de comparație, de analiză și gândire,  iar tinerii au depășit chiar  așteptările  privind cunoștințele deținute cu privire la lumea virtuală.

Reprezint Asociația Obștească Didactica Aplicată prin care încercăm să explicăm tehnologia învățării eficiente. Noi suntem zenaidfaspecialiști pe tehnologia învățării, cum putem deprinde cunoștințe, cum poate fi acest proces eficient, propunem soluții. Astăzi am vorbit despre tehnologia digitală ca să înțeleagă de ce e important suportul de hârtie.  Dacă vorbim despre tehnologia îmnvățării presupune și de documentația asta scrisă”, a spus Zenaida Soroceanu

educatia digitalaLa dezbaterea organizată în cadrul Săptămânii Festivalul Șanselor tale au luate parte și reprezentanți ai Centrului Europe Direct care au punctat aspecte ce țin de drepturile pe care le au ei ca navigatori pe internet. Au fost oferite și publicații din partea Centrului Europe Direct Botoșani celor mai activi tineri în dezbaterea respectivă.

Alina Alupoaie, profesor-organizator al activității a spus despre demersul acestei idei.

“Am vrut să-i conștientizăm despre avantajele și dezvantajele folosirii mediului virtual, dar utilizarea suportului de curs sau a cărții în mod activ. Cele două categorii trebuie îmbinate armonios și plăcut”.

 

Roxana Aiacoboaei,

Paula Alexandra Ifrim

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

interviu-ÎNSCRIERI Școala de jurnalism Buzz

Nume

Prenume

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Vârsta (obligatoriu)

Mesaj

*Toate campurile sunt obligatorii

Prin prezentul formular, declar că sunt de acord cu regulamentul școlii de jurnalism Buzz, precum și
cu tariful pentru modul de 6 luni, în sumă de 250 lei/lună.

Modulul de curs are o durată de 6 luni, tariful fiind de 250 lei/lună. Taxa de înscriere este de 30 lei, fiecare cursant primind la înscriere manualul de jurnalism pentru copii și adolescenți. 

Vom constitui grupe de dimineață și după-masă

Detalii la telefon 0722.246.257