MTB Maratonul Nordului
Start înscrieri la MTB Maratonul Nordului 2018. Noutatea ediției: categoria ELITE, dedicată cicliștilor profesioniști
30 noiembrie 2017
romania
Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?! 99 de ani de România!
30 noiembrie 2017
Vezi tot

Celebrul usturoi de Copălău are calitați creative. Tradiția de Sfântul Andrei promovată și susținută de copiii din Copălău!

usturoi-1

O idee excelentă de a-i obișnui pe copiii de azi și cu tradițiile românești a găsit o bibliotecară din comuna Copălău, acolo unde usturoiul are o bogată tradiție. Cultivatoare de fel, Cătălina Moisă reușește să mai aducă o calitate celebrului usturoi de Copălău, cunoscut pentru efectele terapeutice de care se vorbește în întreaga lume.

usturoiu catalina moisausturoi copalauÎmpreună cu circa 20 de copii de la școala din comună, femeia a organizat o expoziție personală cu care este prezentă, joi și vineri, la Botoșani. Expoziția se desfășoară în această perioadă, la mall, tocmai pentru a promova tradiția de Sfântul Andrei când se spune că ușile se ung cu usturoi pentru a fi ferite de strigoi și alte forțe rele.

Bibliotecara Cătălina Moisă ne-a spus că ideea de creea tot felul de decorațiuni a prins în rândul micuților din comună. Ea a dorit să facă această expoziție pentru a contracara puțin sărbătoarea de Halloween care a prins prea mult la copiii din România în comparație cu sărbătorile și tradițiile românești.

Jos pălăria pentru dascălii care cultivă întâi de toate tradițiile românești.  Felicitări pentru idee și pentru implicare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *