Jurnalul copiilor, decembrie @TeleBuzz.ro #Traditie #1 decembrie #cultura #altfeldestiri
2 decembrie 2017
flutur si ciobanu
Modele de bună practică între Botoșani și Bălți
5 decembrie 2017
Vezi tot

Propagarea spiritului Buzz și alegerile pentru șefia redacției

IMG_20171201_095308

În redacția Buzz e campanie electorală. Ne alegem șefii redacției pentru un an. Un an înseamnă mandatul de redactor -șef adjunct, de secretar general de redacție și de președinte departament activități.  Sunt impresionată de modul în care adolescenții de la Buzz s-au mobilizat pentru campania de alegere a noilor șefi ai redacției.  Se candidează independent și pe partid (Da, avem un partid care se numeste Partidul Albina Muncește; albina face parte din logoul ziarului). Este concurență pe toate funcțiile din conducerea redacției, ceea ce este bine, căci e important să fii ales dintre doi măcar. Șefia Buzz înseamnă responsabilitate, implicare, devotament, putere, reprezentativitate. Înseamnă să aloci timp prețios.

Pentru mine a fi șef în redacția Buzz înseamnă să respecți spiritul Buzz. Iar asta înseamnă să iubești tradițiile începute acum aproape șapte ani, să-ți placă atât de mult la Buzz încât să nu aștepți să pleci imediat de la o activitate la care ai fost convocat,  pentru o oră în FaceFood sau NewsRoom, să aștepți weekendul pentru că ai o nouă activitate la Buzz. Înseamnă să-ți faci treaba care te pasionează și să-ți dorești să iasă cât mai bine. Din asta înveți cel mai mult. Să nu fii dintre cei care spune: merge și așa. Buzz înseamnă să evoluezi continuu. Înseamnă o evoluție treptată și formarea unui caracter puternic.

După ce ai crescut cinci ani în redacția Buzz, nu mai ești atât de ușor de manipulat, de influențat și îți dorești să fii mereu implicat într-o activitate. Spiritul Buzz cam dă dependență, de aceea alegerile astea pe care le facem, la final de an, sunt pentru ca membrii cercului de jurnalism să lupte pentru a-i forma și pe alți copii în același spirit, cu aceeași convingere sănătoasă că e important să alegi între 3 ore pe calculator ori smartphone și o activitate în care devii pentru jumătate de ceas  reporter, moderator sau cameraman.

Înveți de mic să fii responsabil, să comunici, să fii activ, să-ți pese de locul în care trăiești, de întâmplările care au loc în jurul tău, înveți că a fi informat permanent înseamnă forță. Ceea ce vreau eu în urma acestor alegeri, e ca viitoarea conducere a redacției să fie formată din tineri implicați, pasionați, din tineri care nu stau cu ochii pe ceas, care uită de telefon și rețelele lui de socializare, din tineri dornici să se descopere și să-și dezvolte propriile calități. Buzz nu e jobul lor, să se înțeleaga asta (deși e măgulitor pentru mine să observ că unii o iau chiar și așa), dar reprezintă, cu siguranța, baza spre o meserie care să le aducă plăcere din toate punctele de vedere. Indiferent de meseria lor de mai târziu, ei, ca tineri formați la Buzz, vor avea niște atuuri: au dezvoltată capacitatea de a judeca lucrurile datorită experienței acumulate, au o lejeritate mai mare în a comunica, au dezvoltate calități de bun organizator sau lider datorită implicării lor în diferite activități, sunt mai înclinați spre lectură etc. Prin urmare, zic, acum la alegeri, dragi copii cu drept de vot (cei cu vârsta minimă 10 ani), votați pentru spiritul Buzz, votați pe cel sau cea care simțiți că este implicat(ă), că are suficientă prezență activă, entuziastă, plină de zel, la Buzz încât să-ți dea încredere că va propaga și mai departe spiritul Buzz.Candidații la alegerile Buzz

Ordinea pe buletinele de vot trasa la sorți în sedința Buzz din data de 2 decembrie 2017:

  • Președinte Departament Activități:

Pintilie Iosif

Sandu Denisa

  • Redactor șef adjunct:

Aiacoboaei Roxana

Iftodeanu Ana

Sandu Denisa

  • Secretar general de redacție:

Iftodeanu Ana

Ciotir Alexandra

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *