sceneta scoala
25 de ani ai Școlii Grigore Antipa, sărbătoriți printr-un spectacol
6 decembrie 2017
Emisiunea Maxime, editia 1, sezonul 2: Jurnalul noutatilor din scoli
11 decembrie 2017
Vezi tot

Zeci de profesori și elevi la expoziția și lansarea primului album de artă al uneia dintre cele mai îndrăgite profesoare

expozitie tașlida grunzca

talida interviuUna dintre cele mai îndrăgite profesoare de artă plastică din Botoșani, dar și un cunoscut artist, și-a lansat primul album de artă în cadrul unei expoziții  cu o semnificație aparte pentru ea. Talida Grunzac, cunoscută artei botoșănene și pentru metodele neconvenționale de a-și exprima talentul pentru culori, a fost impresionată ea însăși de numărul mare de spectatori prezenți la expoziția personală.

Elevii ei de la Coelgiu A.T. Laurian, dar și o mulțime de colegi de breaslă de la aceeași unitate de învățământ și nu numai, au dorit să fie alături de artistă la vernisajul expoziției intitulate “Emoții marine”. Au vorbit despre evenimentul primit cu emoție și mult suflet de protagonista lui,  Ana Florescu, în calitate de gazdă, criticul de arte plastice, Delia Leizeriuc și artistul Ana Maria Ovadiuc.

Delia Leizeriuc a caracterizat expoziția ca una de “suflet în care m-am regăsit pentru că anumite frământări transpuse intuitiv m-au făcut să-mi regăsesc o parte din jurnalul propriu”.  Ana Maria Obadă a spus că Talida Grunzac, membră a Asociației Nicolae Tonitza de la Suceava, este într-un demers continuu de a intra în elita pictorilor ce fac parte din Uniunea Națională a Artiștilor Plastici Profesioniști. Totodată, responsabilă pentru realizarea albumului, artistul sucevean a mai spus reporterilor Buzz prezenți la eveniment că albumul cuprinde imagini cu cele 52 de lucrări expuse la Galerii, iar preferatul ei este cel afișat pe copertă, intitulat “Gust marea”.

Talida Grunzac ne-a spus despre expoziție: “înseamnă multă emoție, culoare, înseamnă sufletul meu transpus pe pânză”. Cele 52 de tablouri expuse au fost expozitie tașlida grunzca interivu karina si mateeacreate în cinci ani de artista botoșăneană. Despre inspirația acestor lucrări, autoarea a spus: “Marea mă inspiră, îmi place albastrul, îmi plac scoicile, îmi place căldura”.  Ana Florescu, gazda evenimentului, a exprimat, la rândul ei, în deschidere, un punct de vedere asupra lucrărilor expuse. “Apa care astăzi devine culoare și emoție și dacă îmi permiteți, devine acel singur lucru care ne-a născut și cuprinde toată viața și care nu ne lasă să trăim niciodată o singurătate, fie ea în unul, fie ea în doi”.

Un reportaj mai amplu de la vernisajul expozițieiu veți putea urmări în ediția de sfârșit de an a emisiunii “Jurnalul copiilor”, iar un reportaj despre artista și profesoara Talida Grunzac, la emisiunea “BuzzVIP”. De asemenea, veți putea citit despre profesoara și pictorița Talida Grunzac în numărul 70 al ziarului Buzz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *