Zilele Mihai Eminescu, la Bibliotecă
11 ianuarie 2018
europa
(VIdeo) S-a dat drumul la distraaacțieee în redacția Buzz
14 ianuarie 2018
Vezi tot

(Video) Mihai Eminescu, omagiat de tineri poeți și jurnaliști la Bibliotecă

plicul filatelic

cenclul corniVineri, 12 ianuarie, de la ora 10.00, Sala de lectura a Bibliotecii Mihai Eminescu a găzduit  activitatea de tradiție intitulata Cenaclul Portretul Artistului în tinerețe la care au luat parte numeroși tineri poeți, dar și oameni care au dorit să descopere talentele literare ale Botoșaniului.

cenaclul luceafarulAu fost cenaclurile Luceafărul de la Hănești, Corni, Stăuceni sau Caietele lui Cain al Penitenciarului Botoșani. De asemenea, au fost și câțiva reprezentanți ai cenaclului Nichita Stănescu de la București, iar câștiva copii au recitat poezii scrise de ei și au cântat prin intermediul rețelei Skype.

De semnalat apariția unicat a unui plic filatelic ce conține imaginea primului volum de versuri publicat de Mihai Eminescu, acesta fiind realizat cu sprijinul bibliotecarului Mihai Cornaci.

Am fost și noi, micii reporteri, oferind publicului sceneta de teatru tv scurt “Eminescu și Junimea”, realizată împreună cu Larisa Avram (TVR) și Claudia Nicolau (TVR2) în cadrul taberei de jurnalism “Ai noștri tineri”, precum și un moment liric susținut de Ilona Dănilă. Aceasta a recitat câteva dintre poemele sale apărute și pe unul dintre pliantele expuse în această zi la Bibliotecă. Mai jos puteți urmări un scurt fragment al zilei:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *