AFIS Stefan Luchian S Copii
Expozitie filatelica dedicată lui Luchian
30 ianuarie 2018
gabriel sobachi
(Video) Un puști simpatic, pasionat de contrabas la doar 10 ani
31 ianuarie 2018
Vezi tot

Astăzi, la concursul de tehnică pianistică, profesorul-conferențiar Ciprian Ion: Titlurile pe care le am nu mai valorează nimic

public

solist pianinterivu reporterSala de audiții “Gheorghe Holca” a Liceului de Artă “Ștefan Luchian” a găzduit, marți, 30 ianuarie, concursul de tehnică pianistică ajuns la cea de a 20-a ediție. Evenimentul a reunit și anul acesta copii ce studiază pianul atât din județul Botoșani, cât și cel vecin, Suceava. Marți a avut loc concursul de pian, iar mâine vor fi audiați copiii care studiază vioara, printre aceștia și colega noastră, Marta Muraru de 11 ani. Îi urăm succes!

Juriul concursului este condus de profesor conferențiar Ciprian Ion care a susținut și un mic discurs în fața copiilor -concurenți. Dincolo de urările de solista piansucces, acesta a transmis și un mesaj dur împotriva noilor numiri de la Ministerul Educației.

“Mulțumesc colegilor mei că mi-au acordat încă o dată încrederea de a fi președinte al acestui juriu. În fiecare an spun că și eu am devenit o tradiție fiind în fiecare an președinte al acestui juriu. Titlurile pe care le-am căpătat cu timpul, de conferențiar, de profesor universitar, am constatat cu mare durere ieri că nu mai valorează nimic, pentru că am reușit să demonstrăm că putem avea un ministru al învățământului agramat care are titluri chiar mai mari decât mine, dar ne salvează muzica în cazul acesta pentru că aici nu putem minți pe nimeni. Aceasta este o emserie în care te judecă publicul, de aceea apreciez foparte mult acești copii care vor fi sinceri toata viața prin ceea ce ei pot demonstra în fața publicului, apreciez părinții care au ales acest drum pentru copiii lor și, bineînețeles, pe colegii mei care țin în picioare această artă”, a transmis profesor conferențiar Ciprian Ion.

Un material mai amplu de la evenimentul de astăzi și de miercuri, când va avea loc concursul de vioară vom prezenta la emisiunea “Fapte-n ARTE”, pe TeleBuzz.ro.  de luna aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *