Emisiunea Jurnalul copiilor, Ianuarie 2018
30 ianuarie 2018
AFIS Stefan Luchian S Copii
Expozitie filatelica dedicată lui Luchian
30 ianuarie 2018
Vezi tot

Cuvânt și culoare la Bibliotecă

Filiala nr.1 Primăverii a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu’’ Botoșani,   împreună cu elevii clasei a II-a B Step by Step de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga’’ Botoșani, coordonați de prof. Florentina Dănilă și prof. Marilena Chelariu desfășoară joi, 1 februarie 2018, o activitate intitulată ,,Cuvânt și culoare’’. Acțiunea își propune să marcheze 150 de ani de la nașterea pictorului florilor – Ștefan Luchian, una dintre cele mai de seamă personalități ale meleagurilor botoșănene.

În cadrul activității, copiii vor discuta despre marele pictor, vor citi o poveste din viața acestuia și  vor realiza tablouri cu flori (colaje), ca un omagiu adus pasiunii pictorului pentru natură și flori. Micuților le vor fi prezentate diverse albume de artă, care surprind cele mai importante lucrări semnate de Ștefan Luchian, dar și de alți pictori contemporani botoșăneanului, în frunte cu maestrul său, Nicolae Grigorescu.

Și pentru că pe 1 februarie se serbează în peste 100 de țări de pe tot mapamondul „Ziua Internațională a Cititului  Împreună”, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” adresează pe această cale, tuturor botoșănenilor, o caldă invitație la lectură.  Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *