expozitie
Ștefan Luchian, omagiat la Muzeul Județean. Certificatul pictorului, expus în premieră!
8 februarie 2018
haiku
Clubul Sakura, la Biblioteca “Mihai Eminescu”. Despre Haiku și filosofia zen. Un director botoșănean participă la aceste cursuri!
9 februarie 2018
Vezi tot

Dragoș Pătraru, un om al nației, un om al culturii. Trebuie să vină la Botoșani

dragos patraru

De ce e important că vine Dragoș Pătraru la Botoșani? Ca generațiile următoare să crească frumos, poate mai frumos decât noi, este esențial să reușească să selecteze modelele pe care doresc să le aibă. E firesc ca un tânăr să tindă spre imitarea modelului ales chiar de el. Tocmai de aceea alegerea idolilor poate influiența destinul național într-un mod crucial.

Avem surse de informație multiple. Avem informație și unde nu am vrea să o avem. Atunci, de ce să nu ne alegem rațional modelele în care să credem și pe care să le simțim? De ce să nu credem în niște oameni educați, în niște oameni care au o cultură și o experiență de viață uimitoare? Răspunsul la aceste întrebări a devenit deja un truism, însă nimeni nu validează nimic.

Dragoș Pătraru este un om al nației, un om al culturii. Este un om demn de a deveni model al generației noastre sau al generațiilor următoare în defavoarea antimodelelor showbizului de proastă calitate,  ale presei de scandal și de can-can. Este important ca el să vină la Botoșani ca și acest nord extrem al României să reușească să ia contact cu adevăratele legende contemporane. Este important ca un om de televiziune venit “de la capitală” să vină și în acest colț de țară ca să poată înțelege cu adevărat ceea ce înseamnă cultura nației sale într-un mod generalizat. Noi avem nevoie de Pătraru, Pătraru are nevoie de noi. De aceea trebuie să vină la Botoșani.

Articol scris de Ilona Dănilă, 16 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *