dragos patraru
Dragoș Pătraru, un om al nației, un om al culturii. Trebuie să vină la Botoșani
8 februarie 2018
dragos-patraru-dsc2657-starea-natiei
Dragoș Pătraru, un jurnalist model. România noastră de oameni ca el are nevoie!
9 februarie 2018
Vezi tot

Clubul Sakura, la Biblioteca “Mihai Eminescu”. Despre Haiku și filosofia zen. Un director botoșănean participă la aceste cursuri!

haiku

curs sakuraClubul Sakura și-a deschis porțile, vineri, la Biblioteca Mihai Eminescu, în prezența primilor cursanți. Mai degrabă adulții au fost cei care au dat curs invitației  scriitorului Cezar Ciobică de a se iniția în tainele poeziei de tip Haiku, a practicilor culturii orientale și a filosofiei zen.

Cei mai mulți au venit din curiozitate sau din dorința de a învăța să scrie acest tip de poezie. Cezar Ciobîcă și-a lansat recent un volum de poezii de tip haiku.

Cursul își propune să-i inițieze pe cei care vor participa în tainele haiku și filosifiei zen. Prima întâlnire a fost una de socializare mai mult și de introducere în ceea ce cursanții vor aprofunda ulterior.

Printre participanți s-au numărat și Eugen Țurcanu, directorul Direcției  Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei, el fiind un practicant de arte marțiale, dar și profesoara Cătălina Constantinovici, președinta Asociației Vis de Artist.

Eugen Țurcanu chiar ne-a declarat că a aflat din presă despre acest curs și participă datorită pasiunii sale pentru artele marțiale.

” Fiind practicant al artelor marțiale, m-a atras subiectul și am zis să încerc să aprofundez mai bine, să intru pe această cale unde starea de spirit trebuie să intre în consonanță cu natura”, ne-a spus Țurcanu.

Un material mai amplu veți putea citi, însă, în următorul număr al ziarului Buzz. De asemenea, vom vorbi despre prima întâlnire a clubului Sakura la Jurnalul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *