Filipe Nascimento de la Dinamo (echipament alb-rosu) incearca recuperarea balonului de la adversarul sau, Andrei Miron de la FC Botosani, in timpul unei partide din etapa a 2-a a Ligii I, pe stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 23 Iulie 2017. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO
LIVE TEXT FC BOTOSANI-DINAMO!
3 aprilie 2018
Emisiunea “BuzzVIP”: Așteptăm Paștele în liniște și rugăciune
6 aprilie 2018
Vezi tot

(Video) 4/4 pentru prieteni: Reporterii Buzz pentru copiii cu autism la Biblioteca “Mihai Eminescu”

scenete

E prima dată când iau contact cu niște copii cu autism. Știam din auzite că acești copii au ca principală problemă lipsa de atenție, de concentrare. Mai multe prea puțin știam. Astăzi am înțeles că e vorba despre cum știm să ne apropiem de ei, cum știm să ne acceptăm unii pe alții, cum reușim să ne facem înțeleși, cum reușim să fim toleranți și răbdători unii cu alții. Pentru mine a fost prima experiență de acest fel, la fel ca și pentru reporterii Buzz.  Eu am vârsta pe care o am, ei nu mai mult de cea a adolescenței, dar pot spune că au fost niște eroi adevărați. A fost provocarea asta unică a Ambasadei SUA la București, 4/4 pentru prieteni, prin care se încearcă promovarea și dezvoltarea voluntariatului în rândul oamenilor. A fost, grație Bibliotecii Mihai Eminescu, care ne-a chemat în această frumoasă activitate și mulțumim pentru asta!

Am lansat cenaclul literar P.A.M.,  o idee ingenioasă a copiilor de la Buzz (și partidul, și cenaclul) printr -o acțiune mai inedită:  trei copii de la Buzz au citit povești scrise de ei, în timp ce copiii cu autism au desenat idei desprinse din poveștile lor, iar alți șapte reporteri Buzz au scris scenarii (credeți-mă, s-au întrecut pe ei!) pentru scurte scenete în care i-au implicat și pe copiii cu autism.  Copiii și-au ales “actorii”, le-au împărțit rolurile, i-au pus să învețe replicile. Ideea a fost ca ei să conceapă scenarii scurte, cu replici cât mai succinte.

Am început cu citirea poveștilor, copiii cu autism au desenat ajutați de părinții lor idei desprinse din poveștile auzite, de la oameni de zăpădă, la copaci, la fețe, la soare, etc. Am rămas impresionată să văd chiar copilași la masa de lucru, desenând pe cont propriu și răspunzând prompt la dialogul nostru desprins din poveștile citite de Miruna și cele două Paule.  Au urmat Denisa, Anca, Alexandra, Theona, Karina și Ioana cu scenetele pregătite. Au avut răbdare. Au transmis. I-au făcut pe micuți să învețe o replică, i-au făcut să se concentreze asupra unui subiect, i-au făcut să se simtă importanți, iar mi se pare cel mai relevant lucru petrecut într-o zi pe care am ales-o pentru lansarea cenaclului nostru. Aaaa, cenaclul acesta va fi adresat tuturor copiilor și adolescenților cu potențial literar. Dăm start în curând la înscrieri.

Mi-au mai rămas în minte vorbele Denisei: fetița pe care am avut-o eu în echipă m-a ținut așa strâns de mână tot timpul… Și o zicea cu un așa zâmbet încât … nu mai e nevoie de comentariu, de alte idei, ci doar atât: astfel de întâlniri te cresc, te formează, te dezvoltă. E vorba despre apropierea care trebuie să fie, de înțelegere, de acceptare, de toleranță. Pentru Buzz a fost, fără doar și poate, o lecție frumoasă de viață . Continuăm.

Mai multe poze aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *