SIGLA PAM
Prelungiri pentru înscrieri în cenaclul literar P.A.M!
22 mai 2018
buzz
Concursul de jurnalism B.O.M.D. a ajuns la a V-a ediție. Vezi echipele și subiectele de anul acesta! Dar și noua categorie de vârstă!
26 mai 2018
Vezi tot

Regulamentul concursului de jurnalism  “Botosani, orasul meu drag”

bt buzz

Drepturi si obligatii:

Art. 1  Asociatia Buzzmedia organizeaza concursul de jurnalism pentur copii si adolescenti “Botosani, orasul meu drag” in cadrul proiectului cu acelasi nume, pe trei sectiuni si acorda urmatoarele premii:

Sectiunea REPORTAJ VIDEO

 1. Categoria Junior BUZZ:

– dedicata varstelor cuprinse intre 9 si 11 ani

Trei trofee pentru cei care se remarca atat pentru standup cat si pentru interviu astfel:

LOCUL 3 – Trofeul de bronz

LOCUL 2 – Trofeul de argint

LOCUL 1 – Trofeul de aur

Trei medalii pentru participantii care se remarca la realizarea unui standup tv:

Locul 3  – medalia de bronz

Locul 2 –  medalia de argint

Locul 1 – medalia de aur

Trei medalii pentru participantii care se remarca la realizarea unui interviu:

Locul 3  – medalia de bronz

Locul 2 –  medalia de argint

Locul 1 – medalia de aur

Se vor acorda, in afara de medalii si trofee, premii constand in carti, diplome.

Se pot acorda suplimentar premii speciale in functie de deciziile juriului.

 

 1. Categoria Buzz:
 • Dedicata varstelor cuprinse intre 12 si 15 ani

Sectiunea Buzz este nucleul concursului, premiile fiind acordate pe echipele constituite conform regulamentului. Astfel:

–        Premiul I in valoare de 500 lei

–        Premiul II  in valoare de 300 lei

–        Premiul III in valoare de 100 lei

–        Mentiunea 1 in valoare de 50 lei

–        Mentiunea 2 in valoare de 50 lei

Numarul mentiunilor poate fi suplimentat in functie de valoarea fondului de premiere, precum si de deciziile juriului.

Se vor acorda in afara de premiile in bani, diplome fiecarui participant in parte.

Se pot acorda suplimentar premii special in functie de deciziile juriului.

 

Categoria Avansati

 • Dedicata varstelor cuprinse intre 16 si 20 ani

La sectiunea Avansati,  premiile se acorda individual, participarea fiind de asa natura, astfel

 • Premiul I, in valoare de 300 lei
 • Premiul II, in valoare de 200 lei
 • Premiul III, in valoare de 100 lei
 • Mentiunea 1, in valoare de 50 lei
 • Mentiunea 2, in valoare de 50 lei

 

Sectiunea Presa scrisa- In memoriam Dorian Stoianovici, jurnalist BBC, coordonatorul si initiatorul editiei de Moldova a cotidianului Romania libera-

Categorii de virstă:

Junior: 9-11 ani

Buzz: 12-15 ani

Avansati: 16 -19 ani

 

Sectiunea Radio:

Categorii de virstă:

Junior: 9-11 ani

Buzz: 12-15 ani

Avansati: 16 -19 ani

Participarea la sectiunile Presa Scrisa si Radio este obligatorie; fiecare echipa constituita isi va delega un membru care sa participle la cele doua sectiuni.Pot fi persoane diferite in functie de optiunile acestora sau capacitatea aratata. Acestia vor scrie pentru sectiunea Presa scrisa un reportaj, iar pentru sectiunea Radio, o relatare despre un subiecte pe care ei insisi il vor identifica in urma muncii de teren alaturi de echipa sa. La categoria Avansati, participantii vor pastra tema, dar pot diversifica in esenta continutul. De ex, daca au ales sa faca un reportaj video despre zona industriala orasului, la presa scrisa pot scrie un reportaj-portret despre o persoana care a lucrat toata viata intr-una din fabricile existente in zona industriala, iar la Radio despre tramvaiele care circula in zona sau despre un fapt din zona ce lor li se pare interesant. De asemenea, trebuie precizat ca nu vor fi depunctati daca vor alege sa transforme reportajul video in reportaj de presa scris si reportaj radio.

Art. 2 Tema concursului este orasul Botosani iar subiectele trebuie sa reprezinte cat mai bine tema

Art. 3. Concurentii se constituie in echipe de cate 2, respectiv 3 mermbri, fiecarei echipe revenindu-i un membru de la sectiunea Junior si un subiect prin tragere la sorti in cazul seciunii Buzz. La sectiunea Avansati participarea se face individual, concurentii primind tragere la sorti o zona pe care timp de circa doua saptamani o vor explora pentru a identifica ei singuri un subiect de reportaj.

Art. 4. Se poate inscrie orice persoana care are varsta cuprinsa intre 9 si 19 ani, prioritate avand cele care frecventeaza cursurile de jurnalism ale cercului Micii reporteri din cadrul Asociatiei Buzzmedia.

Art. 5. Constituirea echipelor pentru sectiunile Buzz si Junior se vor face la o data anuntata din timp. Participarea la concurs necesita implicit participarea la sedinta de constituire a echipelor si tragerea la sorti a subiectelor. De asemenea, pentru sectiunea Avansati tragerea subiectelor se va face in aceeasi sedinta, iar participarea este obligatorie din partea celor care doresc sa fie concurenti.

Art. 6. Juriul are in componenta sa personae cu studii sau experienta in domeniul media. Deciziile juriului sunt inatacabile. Concurentii in cauza vor primi media notelor celorlalti membri ai juriului. Notele si clasamentele finale sunt confidentiale si sunt facute publice numai in cadrulfestivitatii de premiere a concursului.

Art. 8 . Concurentii care nu se regasesc printre cei premianti vor primi diploma de participare.

Art. 9. La solicitarea unor sponsori/parteneri, se pot acorda premii speciale, organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica programul si numarul premiilor acordate.

Art.. 10.

Criterii de punctaj la cele trei sectiuni ale concursului:

 1. Obiectivitate
 2. Valoarea informatiei
 3. Ingeniozitate jurnalistica
 4. Calitate vizuala
 5. Coerenta
 6. Impact emotional

 

Fiecare membru al juriului va completa grila de evaluare cu puncte de la 1 la 5, urmarindu-se modul in care a fost respectat fiecare criteriu mentionat mai sus. Notele  fiecarui criteriu vor fi adunate, media obtinuta fiind nota pe care membrul o acorda lucarii.

Detalierea criteriilor de acordare a premiilor se gaseste in nota anexa.

Art. 12. Fiecare reportaj trebuie sa corespunda temei si subiectului si sa aiba o durata intre  3 minute si 5 minute.

Art. 13. Reportajele trebuie sa fie realizate si produse integral de copii/adolescenti si sa nu fi fost difuzate in alta parte. Alte detalii tehnice vor fi incluse intr-o nota anexa sau vor fi transmise concurentilor in timpul sedintelor de lucru.

Art. 14. Participareala concurs obliga la respectarea tuturor articolelor din regulamentul prezent.

Fortamajora:

Art. 15. Forţa majoră se defineşte în înţelesul prezentului regulament prin calamităţi naturale, cutremure, război, inundaţii, greve generale etc.

Art.16. Concursul va fi întrerupt în caz de forţă majoră, prin decizia organizatorului, însă nu înainte de a anunţa participanţi

Alte prevederi

Art.17. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul telebuzz.ro si pefacebook.com/miciireporteri/ www.facebook.com/BotosaniOrasulMeuDrag.  Participarea la acest concurs implică acceptarea irevocabilă şi necondiţionată a prevederilor prezentului Regulament siobligativitatea respectării acestora.

Art.18. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricând prevederile prezentului Regulament in măsura în care analiza privind eficacitatea concursului o va impune, cu condiţia anunţării modificărilor pe site si pe facebook.com/miciireporteri si

www.facebook.com/BotosaniOrasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *