cine globe
Program Cine Globe Botosani 8 – 14 iunie
8 iunie 2018
Emisiunea “BuzzVIP”: Despre teatru adolescentin, despre tradiții și olimpici
11 iunie 2018
Vezi tot

Compozitorul și dirijorul Sabin Păutza, prezent, vineri, la Botoșani

sabin pautza si bibliotevca

sabin pautzaEveniment marcant găzduit, vineri, de Biblioteca Mihai Eminescu, filiala de limbi străine. Invitat a fost compozitorul și dirijorul Sabin Păutza, acesta având parte de o o întâlnire deosebită cu câțiva elevi ai Liceului de Artă Ștefan Luchian, dar și iubitori ai muzicii de calitate din Botoșani.

Maestrul, așa cum i s-au adresat majoritatea celor prezenți la eveniment, le-a povestit tinerilor despre parcursul său profesional, dar le-a arătat și câteva exemple muzicale ce -i aparțin, atât din muzica clasică cât și ușoară.  Liceenii au putut urmări prin intermediul unui ecran o secvență cu corul Madrigal interpretând una dintre cele mai valoroase opere ale cunoscutului muzician, respectiv “Ofrandă copiilor lumii”, ce a dat și titlul evenimentului.

De altfel, compozitorul născut la Reșița a mărturisit că melodia a fost inspirată de jocurile copiilor din toată lumea în sensul în care sunt la fel, diferă doar limba. Sabin Păutza a fost prezent la Botoșani pentru lansare cărții “Sabin Pautza, maestrul”, scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea.

El a anunțat în cadrul evenimentului că lucrează, în prezent, la o lucrare nouă ce va fi gata până la sărbătorile de iarnă. “Ultima mea creație va fi, copii, vă promit că vin s-o lansez aici la voi, 1001 de bancuri numai pentru români, că eu le spuneam ca Enescu, bancuri la americanii mei, și nu râdea nimeni, trebuia să le traduc. 26 de ani am fost directorul lor, câte concerte am dat eu în 26 de ani?”, a spus Păutza.

Iar colegului nostru, Gabriel Șobachi i-a mărturisit că lucreză la o carte de amintiri, precum și despre puterea lui de a scrie atât muzică clasică cât și muzică ușoară.

Mai multe despre evenimentul de astăzi în ziarul Buzz, iar un reportaj de la eveniment la emisiunea “Fapte-n ARTE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *