cine globe
Hotel Transylvania 3 – in avanpremiera la Cine Globe
8 iulie 2018
europe direct
Despre lideri, cu Europe Direct Botoșani
8 iulie 2018
Vezi tot

Festivalul Seri Melancolice Eminesciene și-a anunțat câștigătorii. Trofeul a rămas la Botoșani. Evenimentul s-a încheiat sublim în acordurile lui Manolovici și Cârstea.

manolovicisi carstea

metaforaUn adevărat maraton muzical cu chitara a avut loc, sâmbătă, la Ipotești, în Amfiteatrul Laurențiu Ulici. Din cauza vremii, întreaga manifestare s-a desfășurat în această locație, totul începând cu secțiunea Individual unde au participat 28 de concurenți. După o pauză bine meritată de toți, a urmat concursul grupurilor cu 10  înscrise în concurs.

Juriul din care au făcut parte omul de radio Mihai Cosmin Popescu,  cantautorul Ovidiu Mihăilescu și profesorul de chitară Ludvic Schibinschi i-au ascultat pe toți, iar după ultima secțiune i-a evaluat. Participanții în concurs  și-au ales o melodie dintre cele două cu care au participat, pe versuri de Eminescu, aceasta fiind condiția de a adera șla trofeul festivalului.

Față de anii trecuți, unii concurenți au venit cu melodii dedicate poetului Eminescu, iar juriul a acceptat și acest tip de omagiu. Gala laureaților  fost prezentată de președintele juriului Mihai Cosmin Popescu, premiile fiind acordate pe categoriile de vârstă ale festivalului. A câștigat trofeul trupa Metafora din Botoșani. Locul I la secțiunea Individual, categoria matură de vârstă, a fost câștigat de Mălina Adreeescu din Botoșani, iar același loc la Grupuri a revenit trupei Efectiv din Neamț, considerați de amfitrionul galei, mai degrabă o trupă folk-rock.

Recitalurile au fost asigurate anul acesta de Luiza Neacșu, cea care a câștigat anul trecut trofeul, și cei doi corifei, Raul Cârstea și Adi Manolovici, cu un recital sensibil, punând în valoare poezia românească. Un recital sublim gustat din plin de publicul ce a umplut sala amfiteatrului. Cei doi au fost chemați și la un bis datorită stării de plăcere muzicală a publicului în care i-au dus cei doi muzicieni. Un recital plin de metaforă și căldură.

O cronică detaliată despre ce s-a întâmplat la cea de-a IX-a ediție veți putea citi în următorul număr al ziarului Buzz, iar o relatare cu interviuri de la fața locului la emisiunea “Jurnalul copiilor’ prezentat de Alexandra Ciotir.

Mai multe poze aici.

Iată palmaresul ediției:

Vârsta     7 – 15 ani

Secțiunea  individual

Mențiune – Claudia Botoș (Bârlad)

Premiul   III Giulia Gheorghiu ( Suceava)

Premiul   II  –  Teodor Adrian Ștefan ( Dorohoi)

Premiul   I   – Daria Andreea Boghian – (Târgul Neamț)

Secțiunea grupuri folk

Mențiune –  Centrul Veronica – Vaslui

Premiul    III – Cristal – Bârlad)

Premiul    II – Armonia – (Dorohoi)

Premiul    I  –  Odiseea – (Botoșani)

Vârsta  16 – 30 ani

Secțiunea individual

Mențiune  – Bogdan Mușuțiu – Cluj-Napoca

Premiul   III- Andra Cristina Frunză – (Dorohoi)

Premiul   II – Ionuț Stoian (Piatra Neamț)

Premiul   I – Mălina Andreescu (Botoșani)

Secțiunea grupuri folk

Mențiune  –  Odor  ( Suceava)

Premiul  III  –  Omnis  – (Iași)

Premiul  II  –  No Name  – București)

Premiul  I  – Efectiv – (Piatra Neamț)

 

Trofeul  Mihai Eminescu – Metafora (Botoșani)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *