38498610_2190216467867268_1380181027535716352_n
Cei mai activi 10 participanți – premiați în Tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri”
7 august 2018
Echipa_Malaxa
Echipa Malaxa reprezintă România la Competiția Internațională F1 in Schools
10 august 2018
Vezi tot

Două zile de foc în tabăra de jurnalism

radio-2

radioDeja s-au scurs două zile din tabăra de jurnalism Ai noștri tineri, desfășurată la conacul Fata verde din satul Șoldănești. Am avut parte de o mulțime de activități educative și interesante alături de patru oameni importanți din Televiziunea Română și Radio România Actualități. Pe cât de importanți sunt ei, pe atât de minunați i-am descoperit.  Ne-am bucurat de prietenia lor la fiecare curs predat.

Chiar de miercuri, 8 august, când am sosit, am avut parte de un casting pentru un scurtmetraj pe un scenariu realizat de Paula Alexandra Ifrim de 16 ani. Aceasta împreună cu Larisa Avram și Claudia Nicolau, dar și colegele noastre Denisa Sandu, Ilona Dănilă și Alexandra Ciotir, au ales actorii scurtului film. Au fost 14 personaje, iar copiii, participanți în tabără, au dat  probe. Cei care s-au descurcat mai bine și fără emoții au fost aleși.

Casting pentru scurtmetraj

comunicareCastingul a avut loc imediat după deschiderea taberei la care au parte toți copiii și adolescenții. Au cântat, au vizionat un filmuleț amuzant despre o excursie a micilor reporteri la București, au aruncat  zeci de baloane galbene cu mesaje despre Buzz. Copiii mai vechi și-au expus sentimentele față de primele două ediții ale taberei, iar cei noi, adică cei mai mici, și-au exprimat așteptările. Ziua întâi s-a încheiat cu lansarea jocului Îngerașul propus de Ilona Dănilă. Copiii au tras câte un bilețel cu numele unui participant din tabără. Protejatul, cel care căzut pe bilet, trebuie să primească semne de afecțiune de la îngeraș. La sfârșitul taberei, adică duminică, fiecare copil își află  îngerașul.

Filmări o zi întreagă

Ziua de joi a fost dedicată aproape în întregime filmărilor pentru scurtmetrajul propus de Paula. Copiii mai mici au avut parte de două cursuri, unul de dicție, în aer liber, și unul de radio în care micuții au aflat cum se face o știre. Cel de dicție a fost susținut actrița Claudia Nicolau, iar cel de radio de jurnalista Camelia Banța. În curtea filamreconacului, dar și în interior, s-au desfășurat filmările scenelor pentru filmul pe care îl veți putea vedea în curând. Paula a fost atât scenarist, cât și producător, Denisa Sandu, Theona Adomnoae și Maria Macsim au fost cameramani, Alexandra Ciotir a fost în regie alături de Paula, Denisa, Ilona Dănilă. Ilona, Alexandra și Theona au avut și roluri în film.

Tabăra continuă și în cea de a treia zi. Dimineață se încheie filmările pentru scurtmetraj, apoi cu alte traininnguri. Sâmbătă, va fi organizat concursul de miss intitulat Miss Buzz la țară la care se anunță deja multă distracție.

Imagini puteți urmări aici.

Revenim și cu alte detalii interesante de aici de la ANT desfășurat la conacul Fata verde. (Ilinca Oroșanu, Izabela Buhinschi, Ioana Ivaș, Denisa Franț, Alesia Țurcanu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *