cheia sol-
Filmări pentru Cheia Sol la Ipotești
24 august 2018
tabara -1
Televiziunea Adolescenților a intrat în vacanța. Copiii-reporteri se pregătesc pentru un nou sezon!
28 august 2018
Vezi tot

Descoperind tradițiile țării, împreună cu părinții: Muzeul ouălor de la Moldovița

lucia

lucia condreaAm fost cu părinții mei la munte, la Moldoviţa. Scopul a fost să  ne plimbăm cu Mocănița, ceea ce am și făcut. Tatăl meu a venit însă cu ideea să căutăm pe Google să vedem ce am mai putea vizita în zonă, și așa  am descoperit că  există un muzeu al ouălor ce îi aparține distinsei doamnei Lucia Condrea.  L-am vizitat. Am fost impresionat de tot ce am văzut acolo. Muzeul are 55 de vitrine cu peste 5000 de ouă.

Doamna ne-a explicat că muzeul este format din trei secțiuni: lucrările unicat ale ei,  ouă încondeiate foarte vechi și colecția internațională. Lucia Condrea a pictat toată tradiția românilor pe ouă. Cel mai greu de realizat sunt însă ouăle pe care a pictat dantelă.

Nepoata doamnei Lucia Condrea ne-a povestit că sunt greu de realizat si nu pot fi făcute decât în jur de 40 pe an. Am mai vazut ouă  pe care au fost pictate modele găsite  vase de lut, țoale, laicere, cuverturi sau haine tradiționale. Sectiunea ouălor internaționale a putut fi prin schimbul doamnei Lucia Condrea cualți colecționari din alte țări. Mă bucur foarte mult că am întâlnit un om așa deosebit precum distinsa doamnă Lucia Condrea.

Autor: Raul Pricop, 8 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *