40684535_318561802245473_1374596015272755200_n
Consumul semințelor pe stadion. Interzis sau nu?
1 septembrie 2018
12.Teach-for-Romania
Botoșăneancă, admisă în programul “Teach for Romania”
3 septembrie 2018
Vezi tot

Juriul concursului de jurnalism, impresionat de reportajele micilor reporteri

jurizare

Juriul format din directorul televiziunii sucevene Intermedia, Cătălina Biholar, în calitate de președinte, Mihaela Epure (Somax TV) și consilierul primarului, Cristina Miron, care a evaluat lucrărilor copiilor și adolescenților înscriși, anul acesta, în concursul de jurnalism organziat în cadrul proiectului “Concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag (BOMD, ediția a V-a)” a rămas impresionat de munca acestora.

Au fost 6 reportaje la secțiounea Reportaj Video, categoria de vârstă 12-15 ani și alte patru la categoria 16 +. Dacă despre prima categorie de vârstă, juriul a specificat că schimbul de generație care se produce, în prezent, la Buzz este unul absolut firesc și extrem de motivat, la categoria de vârstă superioară participanții au fost apreciați la superlativ, specificându-se faptul că toți patru au lucrat ca niște adevărați tineri profesioniști.  Ba chiar. la categoria 16+, ierarhia o face micile greșeli comis din cauza stresului ori a grabei tipice vârstei.

Jurații s-au exprimat după evaluarea tuturor reportajelor că o parte din reportajele vizionate pot fi chiar difuzate fără nicio problemă pe orice post de televiziune. La secțiunea Presă scrisă, două dintre copilele participante la categoria mică de vârstă (9-11 ani) s-au remarcat puternic prin lucrările înscrise în concurs. Premiile la secțiunile Presă scrisă, Radio și Reportaj video se acordă pe categorii de vârstă: 9-11 ani, 12-15 ani și respectiv 16+.

Urmează în zilele următoare evaluarea lucrărilor pentru secțiunea Radio unde juratul va fi Camelia Banța de la Radio România Actualități.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 8 septembrie când participanții vor afla care sunt câștigătorii ediției. Cu tot suspansul aferent, căci niciunul dintre copiii participanți nu a știut niciodată dinainte câștigătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *