jurizare
Juriul concursului de jurnalism, impresionat de reportajele micilor reporteri
2 septembrie 2018
m,asterclass
Masterclass susținut de un italian la Cheia Sol
3 septembrie 2018
Vezi tot

Botoșăneancă, admisă în programul “Teach for Romania”

12.Teach-for-Romania

florentina tituleacO botoșăneancă a fost admisă în proiectul “Teach for Romania” după o selecție complexă, urmând să predea timp de doi ani în școli defavorizate din țară. Este vorba despre Florenti-na Tituleac, fostă absolventă a Liceului Pedagogic Nicolae Iorga și a Facultății de Jurnalism și Comunicare din Iași, care s-a înscris în această competiție. În primă fază, Florentina a avut un interviu telefonic, apoi a fost evaluată la București.
În acest moment, Florentina se află în etapa Leadership Summer Academy (LSA). „Sunt în LSA, unde facem teorie și practică. Teach a organizat o școală de vară la Buzău, unde vom merge și vom preda pentru zece zile. Orele de teorie sunt în București. Teach nu are posturi rezervate pentru profesori, ci toți profesorii Teach trec prin procesul impus de Ministerul E-ducației pentru a intra în sistem. Urmează doi ani în care voi fi profesor Teach și voi avea un mentor din staff-ul Teach care mă va ajuta cu tot ce am nevoie. Ulterior, voi deveni alumna. Cochetam după trei ani de Jurnalism cu ideea de a intra în învățământ pentru că am terminat liceul pedagogic, iar oportunitatea asta a venit la fix”, ne-a declarat Florentina.

Tânăra ne-a spus cum a ajuns să facă parte din această echipă. „Cred că pentru cei de la Teach a contat partea de voluntariat. Am căpătat experiență în acest domeniu în cei trei ani de facultate, scriind pentru <<Opinia studențească>> și fiind voluntar la mai multe evenimente”, a mai spus Florentina, care a descris proiectul într-un cuvânt educație. “Teach for Romania” este un ONG care susține educația formând profesori pe care îi trimite în școli defavorizate din România.

Momentan, “Teach for Romania” trimite profesori doar în zona de sud-est a țării, aici fiind realizate parteneriate cu inspectoratele județene. Botoșăneanca Florentina Tituleac face parte din cea de-a cincea generație de profesori Teach. În acest an s-au înscris 700 de persoane și au fost selectate doar 46.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *