12.Teach-for-Romania
Botoșăneancă, admisă în programul “Teach for Romania”
3 septembrie 2018
2
20 de kilograme de baterii colectate de micii reporteri în urma unei campanii organizate chiar de ei
4 septembrie 2018
Vezi tot

Masterclass susținut de un italian la Cheia Sol

m,asterclass

roccoVara aceasta, mai exact, la începutul lunii iulie, Asociația Cheia Sol, împreună cu Divas Music Production, au organizat un masterclass la Botoșani. Cel care a susținut acest masterclass a fost Rocco Palazzo, compozitor și dirijor, pe care Oana Pușcașu, președintele Asociației Cheia Sol, l-a cunoscut la un festival din București.mariuca

“A fost o experiență plăcută pentru copii, o idee a lui Rocco Pslazzo care a organizat un festival în București la care câțiva copii de la noi au participat și au primit o invitație într-o tabără muzicală în Italia. Rocco Pallazzo ne-a arătat câteva secrete ale muzicii din Italia, a folosit și câteva tehnici din America”, a declarat Oana Pușcașu.

Masterclass-ul s-a adresat tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani. Au participat 15 copii din Botoșani, Piatra Neamț și Republica Moldova. “Rocco a predat tehnici de gimnastică vocală, de încălzire vocală, anumite vocalize foarte interesante, anumite exerciții ale corpului. Toți au cântat câte o melodie, au fost filmați și selectați pentru festivalul din Italia”.

Asociatia Cheia Sol a pus la dispoziția muzicianului italian sala și aparatura necesară. Rocco Pallazzo a fost încântat de colaborarea cu asociația Cheia Sol, spunându-ne că a descoperit multe talente. “Am descoperit multe talente, voci extraordinare și i-am invitat să participe, lucru pe care l-au acceptat și nu au rămas deloc dezamăgiți. Dimpotrivă, s-au întors în Botoșani cu mult mai multă voință de a studia muzică și de a ajunge să-și creeze o carieră artistică. Una dintre fetițe, Măriuca – Stan Muraru, a urmat pentru 10 zile un curs intensiv de canto în Italia la Academia mea de Canto”, a spus Rocco Palazzo.

Două dintre elevele lui Rocco la masterclass au fost Daria Pintilie și Mariuca-Stan Muraru, prima din Piatra Neamț și a doua din Botoșani. “Sunt mică și va trebui să muncesc enorm pentru a-mi împlini visul, dar este importantă experiența. Au fost trei părți: importanța menținerii condiției fizice și lucrarea mușchilor de care avem nevoie la cântat, voca- lize, ieșirea din zona de confort și înțelegerea mesajului unei piese”, a spus Măriuca.

Daria Pintile este din Piatra Neamț și a câștigat troferul festivalului Music For All. “Cred că fiecare copilaș care dorește să se afirme într-o carieră muzicală trebuie să aibă cel puțin un masterclass. Descoperim tehnici noi, îmbinăm sportul cu muzica”, a spus Daria.

 Articol preluat din numărul 77 al ziarului Buzz. 

Autor: Mădălina Nichiteanu, 11 ani

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *