m,asterclass
Masterclass susținut de un italian la Cheia Sol
3 septembrie 2018
home_app_smartphone
Idolii generației Smartphone
6 septembrie 2018
Vezi tot

20 de kilograme de baterii colectate de micii reporteri în urma unei campanii organizate chiar de ei

2

3Circa 20 de kilograme de baterii au colectat, marți, micii reporteri de la copiii care au urmat vara aceasta, cursul de jurnalism în cadrul programului BiblioVacanța de la Biblioteca Mihai Eminescu. La primul curs din această vară, micuții cursanți au primit cutiuțe cu Patrula de Reciclare pentru colectare, iar marți, chiar în parcul Mihai Eminescu, profitând de vremea frumoasă, micii reporteri i-au premiat.

Patru dintre ei, Anca Biciușcă, Theona Adomnoae, Ioana Crainiciuc și Iosif Pintilie au numărat bateriile, Alexandra Ciotir și Karina Todireanu au prezentat activitatea, iar cei mai mici reporteri prezenți au luat interviuri copiilor pentru a vedea ce i-a motivat să colecteze. Cei mai mulți au spus că vor să trăiască într-un mediu 6curat și că vor continua să colecteze baterii în cutiuțele primite.

Premiile au fost acordate pe categorii de vârstă, cei mai mici, de la 6 la 8 ani și cei mai mari, de la 9 la 12 ani. Câștigătoarea locului I la Pitici a fost declarată Daria Ursan, iar la cei mai mari, Iasmina Crăiniciuc, ambele cu sute de baterii colectate. Ba chiar, Iasmina a adus la punctul de întâlnire stabilit pentru premiere o sacoșă de pânză plină ochi cu baterii. Continuăm povestea colectării și reciclării, continuăm să găsim copii care pot fi modele pentru noi toți. A colecta înseamnă sănătate, înseamnă să trăiești civilizat.

Dincolo de bateriile colectate de la cursanții programului estival al Bibliotecii, micii reporteri au patrulat toată vara prin oraș pentru a-i informa pe cetățeni cu privire la colectarea deșeurilor electrice. Iar demersul lor a fost o reușită 8dacă ținem cont că mai mulți botoșăneni i-au contactat pentru a le comunica faptul că au acasă un frigider sau o mașină de spălat stricată pe care doresc s-o dea la reciclare. Astfel, iată o campanie de informare a micilor reporteri și vara aceasta, care s-a încheiat cu succes. În afara celor 20 de kilograme de baterii, copiii-reporteri au mai adunat circa 2 tone de deșeuri electrice de categorie mai mare.

Partener Europe Direct Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *