bibliteca
BURSELE FLEX : Un an de liceu în SUA, gratuit!
11 septembrie 2018
dav
Mobilizare pentru campania Let’s Do It, Romania! la Botoșani. Micii reporteri vor fi la datorie în această zi!
12 septembrie 2018
Vezi tot

Solenoidul lui Cărtărescu tradus de o traducătoare prezentă la o dezbatere moderată de micii reporteri

solenoid

antoniaMicii reporteri ai ziarului Buzz au avut ocazia recent s-o întâlnească pe cea care a tradus în limba catalană una dintre cele mai căutate cărți contemporane la ora actuală. Este vorba despre cartea Solenoid a lui Mircea Cărtărescu tradusă în catalană de Antonia Escandell Tur din Spania.  Aceasta a fost prezentă la începutul lunii septembrie la Ipotești în cadrul Atelierelor FILIT care se organizează, anual, cu traducători din mai multe țări străine.

Europe Directe Botoșani organziează de trei ani o cafenea publică pe teme de interes cultural european la care moderatori sunt chiar membrii cercului de jurnalism Micii reporteri. Cu această ocazie, copiii -reporteri au intervievat-o pe  cea ca a tradus cea mai nouă operă semnată Mircea Cărtărescu. “A fost foarte greu la început, dar și o experiență plăcută. A fost o provocare și chiar m-am și distrat mult traducând-o”, ne-a spus Antonia. Aceasta a spus despre moderatorii zilei, amintindu-i aici pe Denisa Sandu, Theona Adomnoae, Alexandra Ciotir, Ioana Crăiniciuc, Paula Ifrim și Anca Biciușcă: “Sunt niște copii foarte bine informați, niște copii care știu să conducă o discuție și să adreseze corect niște întrebări”, a spus traducătoarea.

În Spania, Solenoidul lui Cărtărescu s-a vândut în 5000 de exemplare în două luni în Spania, iar librăriile din aproape toate țările latino-americane au comandat cartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *