alin-bejan-quotjocul-ne-da-sperante-ca-vom-aduna-si-punctequot-wXC
FC Botosani-Concordia Chiajna! Alin Bejan: “Mă aștept la un arbitraj corect, dar sper să nu fie din București.”
20 septembrie 2018
bt harta
CSM Botosani-CSM Bacau II 32-27! Meci mare facut de echipa ce in sezonul trecut a terminat cu mai putin de 0 puncte.
22 septembrie 2018
Vezi tot

Cursurile pe care le vei urma la Școala de jurnalism Buzz. Înscrieri ONLINE, pe site!

comunicare

20953064_1988308601391390_3154927794992074009_nDe 7 ani, în Botoșani, există ziarul Buzz, publicație scrisă de copii și adolescenți pasionați. Am continuat cu multă pasiune acest demers jurnalistic punând bazele ulterior unei televiziuni online.  Astfel, la telebuzz. ro, copiii învață ce înseamnă să fii jurnalist. Dar, dincolo de asta, experiența noastră ne-a arătat în timp că jurnalismul este nu doar o meserie, ci un mod deosebit de dezvoltare personală. Ce fac copiii, concret, în redacția Buzz? Ei bine, redactează articole pentru ziar și televiziune, se documentează, realizează și prezintă emisiuni de televiziune, fac fotografii, își dezvoltă abilitățile de comunicare și relaționare cu oameni de excepție, în domenii diverse, capătă încredere în propriile forțe. Acum a  venit momentul să mai adăugăm o filă în povestea noastră, astfel încât suntem bucuroși să vă prezentăm cursurile Școlii de jurnalism Buzz, o comunitatea deschisă celor care prețuiesc arta cuvintelor, liberi în gândire, activi și jurnalul copiiklor-2implicați, preocupați de problemele societății în care trăiesc.

Modul de curs se va desfășura în perioada octombrie -martie, urmând ca cei mai buni să adere în redacția Buzz. Practic, Școala de jurnalism Buzz înseamnă că fiecare cursant va obține o specialitate (cameraman, fotograf, reporter, documentarist, redactor etc) cu care își va continua drumul în redacție. Pentru pregătirea profesională din cadrul Școlii de jurnalism se va plăti o taxă lunară de 250 lei, după care, odată admiși în redacția Buzz, fiecare membru va plăti, lunar, o cotizație modică de 30 lei.

Iată cursurile pe care cursanții Școlii de jurnalism Buzz le vor urma:                                                                                     

  IMG_71021. Curs de jurnalism: 

Vor fi predate tehnici de scriere a unui articol de presă, de obținere a unui interviu, de realizare a unei anchete, a unui reportaj scris sau video, vor fi identificate diferențe între presa 3scrisă, audio și video, se vor realiza atât ore de teorie, cât și practică etc. Copiii vor putea să adreseze corect întrebări,  vor realiza interviuri pentru materialele difuzate în emisiuni sau pentru cele publicate în ziar. Vor publica în ziarul Buzz și pe siteul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

2.  Curs de comunicare și dicție

În primul rând va fi evaluată pronunția și modul de vorbire al fiecărui participant, vor fi realizate exerciții de dicție, de citire text radio/tv. Totodată, se vor efectua ore de comunicare prin redactarea unor texte, povești, cu temă liberă sau dată. Copiii vor putea să redacteze liber un text, vor deprinde o gândire critică, vor învăța să comunice eficient atât scris cât și verbal, își vor îmbunătăți vizibil dicția.

                                                                               3. Inițiere în foto&video

2Fotografia reprezintă în jurnalism cel puțin 50 la sută dintr-un articol, de aceea participanții vor învăța nu doar cum se realizează din punct de vedere tehnic o fotografie, ci și ce aspecte care contează în realizarea unui fotoreportaj. Totodată, participanții vor fi inițiați în tehnici de filmat. Ei vor putea face o încadratură a camerei, să filmeze în teren, la  evenimente sau în studio.

         4. Curs de marketing și relații publice

Participanții vor primi noțiunile principale ce constau  în promovarea unui produs sau eveniment. Cursul va fi unul bazat pe exemple practice, astfel încât  participanții să fie implicați direct în promovarea unor produse/evenimente pentru înțelegerea  ideii de Relații Publice și marketing. Vor știi să realizeze un logo, să scrie un comunicat de presă, să cunoască elementele principale în promovarea unor obiective, evenimente, personalități etc.

  5. Curs de limba engleză, nivel conversațional (începător și mediu)

Cursul va pune accent pe noțiuni conversaționale astfel încât participanții să cunoască elemente de pronunție ale cuvintelor, să-și dezvolte vocabularul, să poată comunica în limba engleză. Și asta deoarece un jurnalist întâlnește deseori persoane de alte naționalități pe care trebuie să le intervieveze, întâlnește termeni, cuvinte și expresii scrise în limba engleză fără de care nu pot înțelege un text.

   6. Ateliere creative 

Pentru stimularea creativității și a expresivității, în zilele de weekend (sîmbătă/duminică), opțional, se va desfășura un atelier cu o durată de circa 1,5 h pe mai multe teme: pictură, handmade, cenaclu literar, audiții muzicale etc.  Astfel, dincolo de dezvoltarea creativității și expresivității individului, mergem pe ideea de a dezvolta cultura generală și dezvoltarea personală. Atelierele își propun și socializarea cusanților cu reproterii existenți deja în redacție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *