01. sedinta gal
Lansare Proiect – Botosani pentru Viitor POCU/390/5/1/ cod MYSMIS 123328
24 septembrie 2018
Meci de gala la Botosani! HCM Dobrogea Sud vine la Polivalenta!
25 septembrie 2018
Vezi tot

Ana Blandiana va lansa în această toamnă un nou volum de poezii dedicat soțului ei

ana blandiana

Poeta Ana Blandiana se află în aceste zile la Ipotești în cadrul taberei de exegeză literară Creativiit organizată de Memorialul Ipotești, Biblioteca Națională Mihai Eminescu. Seminarul a debutat, luni, cu o serie de comentarii pe marginea poeziei eminesciene moderate de criticul literar Vasile Spiridon.

Poezia studiată împreună cu câțiva tineri pasionați de literatură a fost “Melancolie” scrisă de Mihai Eminescu. Ana Blandiana a avut o serie de intervenții deosebite cu privire la poetul Mihai Eminescu despre care veți putea urmări în curând, la Jurnalul copiilor. Poeta ne-a declarat în exclusivitate că în luna noiembrie va lansa un nou volum  de poezii.

“Va apărea în luna noiembrie încă o carte care este una de poeme de dragoste și moarte închinată soțului meu care a murit de curând și care cred că odată cu acest moment, care este unul al existenței mele, ajung pe o altă treaptă a propriei mele poezii care este superioară”, a spus Ana Blandiana. Întregul interviu oferit de Ana Blandiana colegei noastre Denisa Sandu îl veți putea urmări la emisiunea “Jurnalul copiilor”.

Ana Blandiana a fost căsătorită cu Romulus Rusan, scriitor român, fondator al organizației neguvernamentale Alianța Civică. A fost director în cadrul Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței, conducând Centrul Internațional Pentru Studiul Comunismului. A murit în anul 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *