animale
Copii care iubesc și ajută animalele fără stăpân
23 octombrie 2018
liceu militar
Colegiul Militar Ștefan Cel Mare de la Câmpulung Moldovenesc își caută deja elevi pentru anul următor de studiu
24 octombrie 2018
Vezi tot

Articol semnat de un reporter Buzz în Dilema Veche

dilema veche

02. denisa sanduColega noastră Denisa Sandu este autoarea unui articol publicat de celebra revista Dilema Veche. Articolul a fost înscris la un concurs cu temă despre România la care adolescenta, elevă de 16 ani, a participat. O felicităm pentru sinceritatea mărturisirilor, dar și pentru coerența textului publicat. Și la cât mai multe texte publicate și apreciate de oameni mari de cultură.

M-am născut într-un orășel mic, din doi părinți tineri de la țară. Mama croitoreasă, tata tîmplar, două meserii foarte bune pentru niște persoane care au plecat de la vaci și oi.

Am stat cu chirie o vreme, iar cînd cheltuielile deja deveniseră mari, tata a plecat în Spania. A fost o perioadă destul de grea pentru familia noastră; mama plîngea în fiecare seară și foarte rar vorbeau la telefon, deoarece un apel costa foarte mult. Spania nu îl mulțumea pe tata, sezonul de lucru se terminase, banii pe care îi primea erau puțini și a plecat. Un verișor i-a spus să meargă în Sicilia şi îl va ajuta. Zis și făcut, tata a luat un bilet spre Italia și la final s-a întîlnit cu verișorul. Acesta avea deja cîteva luni de Italia, așa că știa destul de bine limba. A vorbit cu un italian să îl ajute. I-a găsit un loc de muncă, păstor de oi, l-a dus în Marsala și, la destinație, acesta i-a cerut 200 de euro. După două săptămîni de lucru, tata a primit 200 de euro și și-a plătit datoria. În timp ce ducea oile la păscut, tata întreba fiecare persoană pe care o vedea pe cîmp, așa cum putea, din puțina italiană pe care o știa, de muncă.

Mai mult aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *