scurtmetraj
Scurtmetraj realizat de copii și adolescenți despre copiii ai căror părinți pleacă la muncă în străinătate
25 octombrie 2018
IMG-20181026-WA0000
Laurianul pictat pe pânză de elevii unei clase în cadrul zilelor liceului
27 octombrie 2018
Vezi tot

Ideea inedită a unui local din Botoşani în semn de recunoştinţă

44284053_2115850791767905_1143426242448457728_n

“Pentru o zi îţi poţi plăti cafeaua prin recunoştinţă”

Aceasta este ideea pe care o lansează Francesco Magaldi, proprietarul cafenelei Facefood. Luni,  pe data de 29 octombrie, fiecare persoană care doreşte o cafea va putea plăti prin recunoştinţă. Adică va scrie 5 motive pentru care este recunoscător în această viaţă. Ideea este una extrem de îndrăzneaţă, iar motivul pentru care face asta ni-l spune chiar el. În următorul mesaj motivaţional, pe care mi l-a transmis Francesco ne vorbeşte despre cum a reuşit să ajungă aici unde este şi ne explică cât de importantă este recunoştinţa. Vă invit să îl citiţi până la capăt, chiar merită!

“Plecăm de la premisa că Facefood, aşa cum spun mereu, este mai mult decât un simplu local, mai mult decât o cafenea, iar eu sunt mai mult decât un vânzător de cafea.[…] Sunt un antreprenor, tânăr care este coştient ce însemnă acesta profesie. În mintea mea este foarte clar, un antreprenor trebuie să creeze, nu să copieze. Aici nu e neapărat vorba de un produs, ci de un scop.

Eu nu mă trezesc dimineaţa gândindu-mă cum să fac mai multi bani,

ci cui pot să fiu de folos, de ce lumea să vină la mine. Aşadar <<ff>> este modul prin care vreau să fac acest oraş şi această lumea un loc mai bun. Pentru asta întâi eu trebuie să fiu mai bun, dar la asta lucrez zilnic. Asta este ceea ce le spun oamenilor care lucrează cu mine, acesta este mesajul principal. Facefood este administrat de catre 2 asociaţi, de mine şi Ruxandra. Suntem două persoane care punem accentul întai pe om ,pe dezoltarea lui, apoi pe afacere şi profitul ei.  Am început  de mult un drum de coştientizare, de întelegerea anumitori factori sau deciziilor pe care le-am luat în viata, prin care am facut mereu noi descoperiri. Dar oricât de multe descoperiri am facut, mi se confirma ceea ce am ştiut dintdodeauna. Anume ca: totul pleacă din tine, de la cine eşti şi de la lucrurile simple. Să te bucuri de viaţă, să te bucuri de sănătate, să spui mulţumesc, cu plăcere, să ierţi şi să fii recunoscător pentru tot ce este prezent, sau nu, în viaţa ta.

Când am înţeles importanţa recunoştintei ,am simţit că trebuie să fac ceva. Trebuie să transmit mai departe această stare. Astăzi, după aproape 7 ani de facefood, sunt unul dintre cei mai cunoscuti tineri din Botoţani. Simt o responsabilitate uriaşă pe umerii mei,dar sunt bucuros că pot fi de folos tinerilor din jurul meu. Vreau să le pun la dispoziţie toate informaţiile pe care le-am adunat în aceşti ani,  vreau să cresc alături de ei, aşa cum am făcut mereu. De asta, chiar dacă am 13 angajaţi încă lucrez zilnic în ff,  sunt alături de ei, iar ei ştiu şi simt asta. […] Mă bucur că pot fiu alături de ei atunci când se bucură sau când sunt supăraţi. Toţi cei care vin în ff ştiu că mereu sunt disponibil, chiar multi dintre ei îmi cer fel şi fel de sfaturi. Când mă întâlnesc peste ani, mulţi îmi spun că i-am  ajutat mult, deşi eu uit între timp. Uit pentru că nu am nicio aştepatre, nu fac ceea ce fac ca să îmi spună cineva mulţumesc ,nu. Doar ofer. Asta este ceea ce vreau, să ofer ceea ce am. Pentru mine, recunoştinţa este atunci când, printr-o rugăciune sau un gând, îţi exprimi o stare de mulţumire faţă de viaţa ta. Asta îţi permite să rămâi focusat pe lucrurile care functioneaza, te face să rămâi pe un nivel ridicat, plin de energie, şi în acelaşi timp vei primi acelaşi nivel de energie. Primeşti ceea ce dai.

Vreau ca tinerii din Botoşani să fie cât mai indipendenţi. Să gândească cu capul lor, fără să fie influenţaţi de Televiziune, politică, presă,  fără să fie manipulaţi.

Astfel pot vedea partea bună a lucrurilor, şi din ea să-şi creeze un colt de rai . Trebuie doar să i se arate că dacă undeva se vede puţină lumină ,acolo  poate ieşi soarele .

Eu nu vin de nicăieri, dintr-un sat pierdut în Sudul Italiei, când am ajuns aici eram un nimeni fără bani. Am suferit şi îndurat multe, primii 3 ani au fost foarte  grei,  mulţi oameni făceau mişto de mine, nu dădeau un cent pe mine. Am răbdat, am avut încredere în viaţa, în Dumnezeu sau invers ,cum vrei să îi spui, şi cel mai important este că am privit mereu situaţia ca pe un mare dar, ca o oportunitate pretioasa. De asta m-am implicat atat de mult, şi eram mulţumit şi atunci când vindeam 20 de cafele pe zi. Eram mulţumit chiar şi atunci când ff era un local necunoscut şi în care intaru cateva zece clienţi. Dacă vindeam 20 de cafele pe zi eram cel mai fericit şi mulţumit om, de asta cred că am ajuns să vând şi 600 pe zi şi îmi păstrez în continuare aceaşi bucurie şi entuziasm. Mă întrebi dacă nu o să îmi pară rău că în ziua aia voi pierde nişte bani, şi că voi munci pe gratis?

Îti spun că am primit atât de mult în toţi acesti ani, de la acesti oameni, încât ceea ce fac eu acum este cel mai simplu şi mic gest pe care îl pot face, în semn  de recunoştinţă faţă de ei.

Sunt un om norocos, şi ştii de ce? pentru că nu sunt un om lacom, care tanjeşte după bani. Asa m am nascut, tot ceea ce primesc imi vine sa-l pun iar in facefood si sa dau mai departe. Dragă Denisa , vreau să transmit un mesaj foarte simplu:

în ff întâi vine omul , şi apoi profitul.

Nu privesc oameni ca nişte numere, dar mare atenţie pentru că asta nu însemnă că produsul şi calitatea lui scade, ba dincontra , asta este la baza fiecărei afaceri de success. Eu nu sunt sau nu mă cred un om perfect, am atât de multe defecte încat în fiecare zi am de aplecat capul în jos şi să îmi văd de treabă. Facefood îmi dă şansa sa mă manifes aşa cum sunt. Am ales în ultima vreme să îmi arăt acele părţi mai sensibile pe care, aparent, un om de afaceri nu ar trebui să le arate. Am început să transmit care sunt valorile mele, importante pentru mine şi afacerea mea. Încep din ziua Recunoştinţei, pe 29 octombrie.

Va fi o zi magică, prima dintr-o serie de evenimente deosebite.

Am primit multe aprecieri, de la cei mici la cei mai mari, însă nu ştiu cum va reacţiona luma în ziua aceea. Dar mă bucur că fac ceea ce iubesc cel mai mult, mă bucur că îmi pot depăşi fricile, şi că pot transmite ceea ce inima îmi spune să fac. Nu cer nimic, vreau doar ca ziua aia să aibă o altfel de enrgie, bazată pe emoţie, sentimente şi nu pe bani.

Uitam prea des că suntem nascuţi să ne bucuram, nu să facem bani.

Da, vreau să uitam de bani, vreau să schimbăm mulţumiri împreună, crede-mă fiecare dintre noi are multe lucruiri pentru care să fie reunoscător în viata asta. Numai că uneori ne pierdem şi uităm să ne oprim şi să apreciem ceea ce este deja prezent în viaţa noastră.

Îţi sunt recunoscător ţie pentru faptul că mi-ai dat ocazia de a spune ceea ce gândesc, şi că mă conectezi cu cât mai mulţi oameni.

Con amore, Francesco Magaldi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *