edh
Câștigătorul X factor 2017, pe scena botosaneana, alături de Horia Brenciu
6 noiembrie 2018
Elevii de la A.T Laurian trag un semnal de alarma in legatura cu egalitatea dintre oameni
7 noiembrie 2018
Vezi tot

“Viața dintr-o altă perspectivă”, un semnal de alarmă al Laurienilor

received_1136681223156481

VIAŢA DINTR-O ALTĂ PERSPECTIVĂ: Un proiect realizat de patru elevi ai liceului August Treboniu Laurian.

Mersul, vorbitul, până şi privitul lucrurilor ni se par atât de uşoare, banale, neimportante, dar nu ne gândim că doar în România există aproximativ 800 000 de copii care doresc, măcar pentru o secundă, să se bucure de aceste acţiuni.

Deşi aceşti îngeraşi, din păcate, nu au aceleaşi puteri ca noi, nu îşi plâng de milă, ci îşi descoperă talentul sau pasiunea şi fac tot ce este necesar pentru a-şi îndeplini visul.

Pentru a vă explica mai concret, atunci când o persoană reuşeşte să facă un anumit lucru cu un minim de efort, afirmăm faptul că aceasta are o abilitate, de exemplu să deseneze sau să alerge.

În schimb, cei care nu pot face aceste lucruri sau le fac, dar mai greu, spunem că nu au aceeaşi abilitate, sau că au o dizabilitate.

Un exemplu concret şi des întâlnit a unei forme de dizabilităţi este timiditatea, doar că aceasta poate fi învinsă.

Noi, în campania noastră (Viaţa dintr-o altă perspectivă), dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la alte forme de dizabilităţi, apelând la compasiunea voastră pentru a crea o societate mai unită.

Suntem conştienţi că doar prin vorbe nu vă putem face să înţelegeţi prin ce trec ei zi de zi.
Vă aşteptăm cu cel mai mare drag pe data de 8 noiembrie, la ora 12:00 în parcul „Mihai Eminescu” pentru a ne susţine campania.

Ce se va întâmpla mai exact?
Vă vom arăta, cât putem noi de bine, prin ce trec aceştia într-un mod oarecum distractiv, dar care vă va pune cu certitudine pe gânduri, după care vă vom oferi o mică surpriză şi vom face multe poze, motiv pentru care vă aşteptăm într-un număr cât mai mare.

Împreună îi putem ajuta să se integreze în societate, hai să învăţăm că toţi suntem egali!

Autor: Nadia Giurgiu, 16 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *