echipa 3
Donație de la un club sportiv din Germania pentru Liceul „Demostene Botez” Trușești
9 noiembrie 2018
peda
Săptămâna Altfel la clasa a V-a a de la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga”: informație, culoare, desene în lut
11 noiembrie 2018
Vezi tot

Premiera filmului “Secretul fericirii” la Cinema Unirea. Regizorul Vlad Zamfirescu, prezent la Botoșani!

vlad zamfirescu scena

vlad zamfirescuActorul și regizorul, Vlad Zamfirescu, a fost prezent, sâmbătă seară, la Botoșani pentru premiera primului său film în calitate de regizor, Secretul fericirii. Fiul celebrului actor, Florin Zamfirescu, Vlad a fost atât actor în distribuția filmului amintit, cât și regizor. Filmul deja premiat la TIFF spune povestea a două familii, prieteni de 25 de ani.

Totul se întâmplă pe terasa uneia dintre familii.  Toma şi David împart un cui şi primul îi propune treptat celui de-al doilea o înţelegere care implică schimbarea soţiilor. Întâmplarea se petrece într-o singură noapte și capătă întorsături neașteptate iar propunerea lui Toma care te face chiar să râzi capătă cote dramatice.

Publicul, prezent într-un număr destul de mic în comparație cu alte premiere la Cinema Unirea, a avut ocazia să să-i adreseze întrebări lui Vlad Zamfirescu și producătorulu. Din distribuție fac parte Vlad Zamfirescu, Irina cionemaVelcescu și Theo Marton.

Filmul, realizat cu un buget de 350.000 de euro, a obţinut premii la mai multe festivaluri internaţionale. Astfel, la Los Angeles Film Awards, în SUA, a primit trofeul pentru cel mai bun duet (Vlad Zamfirescu şi Theo Marton) şi o menţiune pentru cel mai lungmetraj de ficţiune, la Virgin Spring Cinefest din India a obţinut Silver Award pentru cel mai bun debut şi a mai fost selectat în competiţiile oficiale la Burgas International Film Festival din Bulgaria şi la Festivalului Anonimul din Sfântu Gheorghe.

În vârstă de 44 de ani, Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa lui Ion Cojar. Actor de teatru şi film, Vlad Zamfirescu, a jucat în lungmetraje precum “Stare de fapt”, de Stere Gulea, “Italiencele”, de Napoleon Helmis, şi “Orient Expres”, de Sergiu Nicolaescu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *