?????????????
La Biblioteca Judeţeană se “reciclează creativ”!
21 noiembrie 2018
Emisiunea BuzzVIP: ed.1, sez 2: despre oameni frumosi, tineri pasionați si locuri deosebite
22 noiembrie 2018
Vezi tot

Seri cu muzică la Biblioteca Județeană

?????????????

AFIS Audiții muzicale Fondul Documentar EminescuIn seria de activități dedicate educației permanente și dezvoltării personale, Biblioteca județeană vă propune o noua întâlnire sub semnul frumosului și a emoției. Din două în două săptămâni, vineri seară, de la ora 18, puteți călători sonor în istoria muzicii cu scopul de a înțelege, de a aprecia corect și de a interioriza valori estetice consacrate. Capodopere din genuri muzicale de înaltă clasă: jazz, blues, rock, simfonică, electronică, folk sau new-age, concerte fabuloase, spectacole memorabile sau momente de virtuozitate, vor fi selectate pentru dumneavoastră de un grup pasionați și vă vor fi propuse spre audiție sau vizionare. Biblioteca vă asigură condiții tehnice pentru audiții la un nivel înalt de calitate a sunetului, în incinta Fondului Documentar Eminescu.

Organizat sub formă de club, cu titlul, „Night Music”, aceste seri de muzică se doresc o alternativă la sala de spectacol, unde publicul doar mulțumește prin aplauze. La clubul „Night Music” partea interesantă este că publicul nu este pasiv, publicul poate solicita piese sau fragmente preferate, poate aprecia și comenta piesele audiate. Auditoriul poate să propună piese și să argumenteze valoarea estetică a acestora, verificând dacă argumentele sale rezistă în fața altor opinii, află noutăți, se pot organiza deplasări în grup la spectacole live. Și, de ce nu?, piesele pot fi fredonate. În felul acesta, participanții socializează, împărtășesc opinii și valori, iar împărtășind, se îmbogățesc lăuntric.

Finalitatea ultimă a activității propuse este de a contribui la formarea unor consumatori de artă avizați și instruiți, capabili și distingă și să aprecieze frumosul, capabil să distingă autenticul de imitație și apt să promoveze valori în ultimă instanță. În muzică, în cazul de față.

Așadar, până la finalul anului, clubul are programate evenimente în zilele de 23 noiembrie, 7 decembrie, și 14 decembrie, de fiecare dată la ora 18.00. La întâlnirea din 23 noiembrie se vor viziona doua concerte, unul de jazz, al trupei E.S.T. și unul de blues, cu Janis Joplin. Pentru programul celorlalte întâlniri vă invităm să urmăriți afișele evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *