sedinta
Colegiul Redacțional Buzz a stabilit ideile de acțiune pentru noul an. Toți copiii -reporteri speră la un an cât mai bun!
30 decembrie 2018
Filme-noi-2019-rambo-5
Filme așteptate în 2019 în cinematografe!
1 ianuarie 2019
Vezi tot

Culoarea anului în 2019 aleasă de specialiști. Vezi care va fi!

popup

culoarea anuluiVă întrebați care este culoarea anului care tocmai a început? Vă gândiți spre ce nuanțe să vă îndreptați atunci când vă alegeți ținutele pentru un eveniment important din viața voastră? Ei bine, specialiștii în modă citați de Vogue au decis că anul acesta se va purta coraiul cu irizaţii aurii, un fel de piersic rox.

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice, scrie Mediafax.ro.

Culoarea este descrisă drept “o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor”. Culoarea simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă.

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violet, nuanţa anului care tocmai se încheie, întunecată şi mohorâtă.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *