BAC36C5A-C64D-42C2-A4A1-1C1670B36C38
Puhoi de lume la conferința susținută de Constantin Necula
10 ianuarie 2019
01. zilele mihai eminescu-1
Expoziție de artă dedicată poetului Mihai Eminescu la Galeriile de Artă
11 ianuarie 2019
Vezi tot

Părintele Necula asaltat de botoșăneni. Vezi curiozitățile botoșănenilor transmise cunoscutului preot!

dav

IMG_4747Preotul Constantin Necula a susținut doua conferințe, una după alta, datorită numărului mare de botoșăneni care a dorit sa-l asculte. Practic, nici bine nu s-a terminat prima conferință începută la ora 18.00, ca oamenii erau deja lipiți de ușile instituției.

Organizatorii evenimentului, cu greu, au făcut fata puhoiului de oameni care intrau, care încotro, pentru a ocupa un loc în sala. Au fost la prima conferința în jur de 1500 de oameni, iar la a doua, cam tot atâția. La prima conferința au stat pe trepte, în picioare ocupând orice spațiu din perimetru sălii.

Discuțiile s-au centrat în mod special pe ideea de libertate, dar a răspuns și câtorva întrebări venite din public: la întrebarea dacă el crede în dragostea la 17 ani pusă de un spectator, părintele a răspuns cu umor ca nu știe pentru ca el la vârsta respectivă era îndrăgostit de cărți și mai ales de Camil Petrescu.

O doamnă a vrut sa știe cum ar trebui să procedeze în situația în care soțul i-a cerut divorțul pentru ca și-a găsit pe altcineva, cei doi având doi copii. Parintele i-a răspuns să-l lase că-i va fi mai bine.

Alt botoșănean a întrebat dacă e bine să creadă în iad și în rai, iar părintele a răspuns ca el nu crede în  niciuna, credința lui e în Hristos.

A mai fost întrebat despre violenta domestică, oamenii dorind să știe ce trebuie să facă în aceste situații. Parintele le-a sugerat să nu considere asta un lucru firesc și s-o suporte.

Cineva l-a întrebat de ce e un păcat sa faci un copil fără să te căsătorești. Iar părintele a spus că nu asta e problema, nu mai e chiar un păcat. Greu este pentru copil în aceasta situație.

La final, l-am abordat pentru că am dorit sa știm impresia preotului despre asaltul botoșănenilor. “Habar n-am de ce vin oamenii. E ca  la Șotron, dacă îți iese, îți iese. Dar să știi ca ma responsabilizează. E ca la orice gimnast, orice greșeală îl costă”, ne-a spus părintele.  Cat privește libertatea țării noastre, ne-a spus: “Nu cred că suntem atât de liberi cum ne închipuim, dar nici așa arestați cum cred unii. Important e sa înțelegem că libertatea e sa-l descoperi pe Dumnezeu și sa mergi cu fruntea sus”, a conchis părintele.

Un reportaj mai amplu veți putea urmări, în curând, la Jurnalul copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *