Filiala de Limbi Străine a Bibliotecii Mihai Eminescu a găzduit, miercuri, lansarea de carte a micuței Karina Lercă de doar 12 ani, fetița care, în iarna acestui an, cu ocazia Zilelor Mihai Eminescu, declara, în exclusivitate, pentru ziarul Buzz, că poetul Mihai Eminescu este pentru ea un idol.

Cartea copilei de la Hănești se numește “Gânduri și anotimpuri” și cuprinde primele cele mai bune poezii ale micuței autoare, printre acestea și câteva dedicate lui Mihai Eminescu sau Grigore Vieru. Poeziile descriu sufletul curat și inocent al micuței de la cercul literar  condus la Hănești de scriitorul Georgică Manole.

La evenimentul de miercuri sprijinit de vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, au fost prezenți colegi de la cenaclu ai micuței, parte dintre ei chiar și cu poezii recitate la fața locului, tinerii Andrei și Vladimir Pitu, primul cântând la chitară clasică, al doilea la pian, reușind să impresioneze publicul până la lacrimi.

Un reportaj mai amplu veți putea citi în următorul număr Buzz iar un material în care vom descrie și analiza cartea copilei la emisiunea Dimineața copiilor.