Sâmbătă, la ora 11.00, a avut loc vernisajul expoziției Copilăria în albastru european, organizată de Europe Direct Botoșani, împreună cu Asociația Buzzmedia. Fotografiile aparțin membrilor de la Clubul foto Focus și surprins imagini cu copii în diferite ipostaze, redând atât bucuria cât și tristețea copilului.

Tema expoziției alese este copilăria datorita zilei de 1 iunie șiu cu această ocazie fotografii prezenți, reprezentanții Europe Direct Botoșani, dar și copiii -reporteri prezenți într-un număr mare i-au avut ca invitați pe scriitoarea Maria Baciu, cunoscută în oraș pentru cărțile scrise pentru copii, dar și pe bibliotecarul Erisilia Iacob, aceasta din urmă prezentând câteva dintre titlurile de cărți semnate de autori botoșăneni existente la ora actuală pe rafturile Bibliotecii.

Copiii-reporteri au profitat de prezența celor două doamne invitate și le-au asaltat cu întrebări, organizând chiar conferințe de presă ad-hoc în mijlocul bulevardului. Expoziția poate fi urmărită pe tot parcursul lunilor iunie și iulie.