europa l aibbliotwcaCopiii care urmează cursurile de jurnalism Micii reporteri în cadrul Biblio-Vacanța, grupa de vârstă 7-10 ani,  au avut parte, joi, 10 august, de o activitate non-formală  organizată Europe Direct Botoșani, cu sprijinul Asociației Buzzmedia.

Activitatea intitulată “Călătorim prin Eu Europa” le-a oferit micuților posibilitatea să deseneze obiective turistice din țările europene în care au fost sau își doresc să ajungă. Desenele au fost apoi prezentate în fața tuturor celor prezenți la activitatea găzduită Biblioteca Mihai Eminescu, fililala  Limbi străine. .

Copiii au primit de la reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani truse cu rechizitele necesare pentru crearea desenelor,  sala Bibliotecii devenind pe loc un adevărat atelier de creație.

În total au participat circa  25 de participanții cu vârste diferite, de la 6 la 10 ani. Majoritatea a ales să traseze pe hârtie  Turnul Eiffel din Franta sau Big Benul din Anglia. Colega noastra de la ziarul Buzz Ilinca Oroșanu de 10 ani a desenat chiar un oraș iar o copilă de aceeași vârstă, Lorena, și-a imaginat cu creionul pe hârtie  Colloseumul .

Participanții au fost evaluați și de un juriu format din cele două voluntare ale cursului de jurnalism din această vară, de la grupa 7-10 ani, Alexandra Ciotir și Anca Biciușcă, cărora li s-a alăturat colegul lor de la ziarul Buzz, publicația copiilor și adolescenților din Botoșani, Iosif Pintilie.

Trei desene au fost premiate iar trei copii au fost apreciați pentru prezentările publice. Toți au primit premii constând în rucsăcele de la Europe Direct Botoșani.

Prin această activitate de învățare non-formală Europe Direct Botoșani a dorit să dezvolte orizontul de cunoaștere cu privire la țările, orașele și obiectivele turistice din Europa. (Theona Adomnoae, 13 ani)

Mai multe fotografii aici.