Începând de luni, 9 octombrie 2017. Simona Halep va urca pe prima poziție în clasamentul mondial. Românca a depășit-o în clasament pe Garbinie Muguruza, jucatoare spaniolă. Victoria cu Ostapenko din semifinalele turneului de la Beijing au urcat-o pe Simona pe prima pozitie. 6-2 6-5 a fost scorul. De altfel, a fost pentru a cincea oara cand Simona s-a aflat la un meci distanță de locul 1 WTA. Prima ratare a fost chiar în finala turneului France Open, și chiar în potriva lui Ostapenko!

Este prima jucătoare din România care ocupă această poziție, fiind, în același timp, cel de-al 25-lea lider mondial WTA!
Simona Halep este cel de-al doilea lider mondial din istoria tenisului românesc la simplu, după Ilie Năstase, care a inaugurat Era Open din fotoliul de număr 1 ATP, în 1973.
Este cea de-a 27-a finală a carierei pentru Simona și a cincea a anului, după Madrid, Roma, Roland Garros și Cincinnati. Adversara de mâine din finala de la Beijing se va decide în meciul Petra Kvitova-Caroline Garcia.
Simona Halep la Turneul Campioanelor » Ce șanse are românca să se impună în Singapore
“Cuvintele nu pot descrie ce simt acum. Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulțumesc fanilor pentru sprijin. Am făcut meciuri extraordinare. Mulțumesc, China.
Sunt foarte emoționată. Este uimitor. Mulțumesc familiei și echipei mele, Darren, Andrei, Teo. E ziua mea specială”Simona Halep
Simona Halep a jucat perfect în meciul cu Jelena Ostapenko, locul 8 WTA. În primul set, românca a făcut două break-uri, a controlat jocul și schimburile. Simona nu i-a permis letonei să fie agresivă și a pus-o mereu în dificultate.
Setul doi a fost mai echilibrat, Ostapenko reușind un break, dar Simona a fost din nou mai sigură și puternică mental și fizic. Românca a câștigat de două ori pe serviciul adversarei și s-a impus, grație unui serviciu excepțional.