IMG_6746meci defotbal -2Echipa locală de handbal masculin a suferit o înfrângere, duminică, în primul meci pe teren propriu din noul sezon al diviziei A, seria A, la handbal masculin. Echipa botoşăneană a întâlnit pe CS Medgidia, o formaţie aflată în primul an de divizia A dar care a transferat jucători cu experienţă.

Echipa locală a avut un meci bun în prima repriză, însă în partea a doua a meciului jucătorii botoșăneni au fost fizic epuizați, lucru recunoscut și de antrenorul echipei, Cătălin Stoleru. “A fost mult mai bine decât m-am așteptat. Băieții s-au mobilizat până la sfârșit și a ieșit un meci spectaculos. Am început însă antrenamentele mai târziu iar asta s-a văzut. În repriza a doua am picat fizic”.

Antrenorul echipei oaspete, Ionuț Beșliu, a recunoscut că echipa lui a dominat jocul mai ales în repriza a doua. “A fost un meci disputat, echilibrat în prima fază. În a doua repriză a meciului ne-am desprins. Avem gânduri mari pentru că ne dorim să promovăm în Liga Națională”. Echipa locală botoșăneană va disputa următorul meci la Târgoviște iar cei de la Medgidia, la Constanța, împotriva echipei Dobrogea  Sud.

CSM Botoşani are cel mai mic buget din tot handbalul românesc iar până acum nu a primit niciun sprijin din partea autorităţilor locale sau judeţene. Sunt nevoiţi să suporte toate cheltuielile, începând de la chiria Sălii Polivalente şi până la deplasări. Până acum, au primit doar promisiuni dar cu toate acestea nu au renunţat şi fac eforturi mari pentru a ţine în viaţă această echipă. Potrivit antrenorului Cătălin Stoleru, necesarul minim pentru un sezon este de circa 300.000 lei iar speranțele  echipe se ridică acum spre Consiliul Local Botoșani unde au mai multe proiecte prin care cer sprijinul financiar.