mariuc astan muraruZeci de copii care mai de care mai colorat și mai vesel îmbrăcați au venit la mall pentru a lua parte la cea de-a doua ediție a Festivalui “Cheia Sol-Music for all”. Au fost 39 de concurenți de la grupele de vârstă mai mici, la secțiunile Pop românesc și Pop Internațional și Etno Pop

Au cântat în mare parte piese specifice vârste ceea ce înseamnă că profesorii care îi pregătesc pe concurenți nu mai fac greșeala comisă în alte concursuri unde vezi micuți care țipă pe acorduri pe car ecu greu le pot duce cu vocile lor în formare sau cu texte greu de înțeles pentru etatea lor.

A deschis seara trupa internațională formată din tineri români, moldoveni și ucrainieni. L-am reîntâlnit pe simpaticul Gabriel Nebunu, acum un tânăr foarte chipeș și cu multă atracție printre domnișoare în culisele concursului, i-am revăzut pe Ana Maria Calancea sau Carolina Popov.  Tinerii, acum, cu toții mai înalți, mai maturi, au reamintit publicului piesa pe care au lansat-o “Doar noi” ce beneficiază și de un videoclip, dar și un superb hit lansat de Michael Jackson “Heal the world”. Cu Gabriel Nebunu, Oana Tăbultoc,  Costi Bălan, dar și cu Miruna Buză, cea din urmă, câștigătoarea trofeului în 2014 la acest festival, ne vom întâlni, duminică, după gala laureaților în scurte recitaluri.

Înainte ca tinerii din trupa internațională să urce pe scenă, prezentatoarea evenimentului, Vichi Stanciu, i-a chemat în aplauzele publicului pe susținătorii concurenților – profesori, coordonatorii grupurilor din care fac parte etc-

În prima seară s-a remarcat de departe, atât prin ținuta sofisticată, cât și prin amprenta vocală aparte, dar și mișcarea scenică amplă, micuța Măriuca Stan Muraru (foto), pregătită de Oana Pușcașu. Despre Măriuca veți putea citi un articol în numărul 69 al ziarului Buzz. Dar un reportaj cu aspecte întâlnite la festival veți putea urmări în emisiunea “Jurnalul copiilor”  prezentat de Alexandra Ciotir și Iosif Pintilie.