Luni, 27 noiembrie va avea loc activitatea “Suflet de roman” organizata de Colegiul National “Mihai Eminescu”. Evenimentul este deja o traditie pentru “eminescieni”, ei sarbatorind in fiecare an ziua Romaniei prin aceasta activitate. La fel ca si anul trecut, anul acesta activitatea va face parte din programul saptamanii “Scoala altfel” de la Colegiul National “Mihai Eminescu”.

Daca in anii trecuti evenimentul se tinea doar in curtea liceului, anul acesta s-a obtinut aprobarea din partea Primariei Municiupiului Botosani pentru un mars. Astfel traseul urmat de “eminescieni” va fi: Colegiul National “Mihai Eminescu”-Parcul “Mihai iEminescu”- Muzeul Judetean- Primaria Municipiului Botosani.

Fata de anii precedenti in care elevii au purtat haine in culorile drapelului sau au avut diferite obiecte in maini, anul acesta activitatea va fi mult mai complexa, dar si plina de surprize. Nu va putem dezvalui ce se va intampla la eveniment, dar va lansam invitatia de a fi alaturi de noi, de a canta impreuna „Desteapta-te romane”, dar si pentru a spune impreuna „La multi ani, Romania!”

Ca si in anii precedenti, evenimentul de anul acesta este coordonat de profesoarele: Andreea Suceveanu, Soprovici Mirela si Balauca Cristina, in colaborare cu doamna director Chiriac Cristina si domnul director Stefan Oltean.

In fiecare an activitatea este bine mediatizata, mari televizuni din tara laudand actiunea colegiului botosanean.