harta marsCa în fiecare an, în ultimii cinci, elevii și profesorii Colegiului Național “Mihai Eminescu” au dat startul manifestărilor dedicate zilei de 1 decembrie, ziua națională. Iar anul acesta, evenimentul intitulat “Suflet de român” s-a extins pe mai multe străzi din oraș, nu doar în curtea liceului.

Elevii liceului au desenat conturul hărții României, cei din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a) purtând toci de absolvent în culorile drapelului, iar ceilalți,  pahare de plastic luminate, de asemenea, în culorile României. Cu adevărat emoționant a fost momentul în care, în timp ce elevii școlii erau așezați în forma hărții, din difuzoare a început să răsune imnul României.

Imediat, copiii însoțiți de profesorii lor, dar și de câteva forțe de ordine, au plecat în coloană prin parcul “Mihai Eminescu” și pietonalul Unirii spre zona centrală a orașului unde sunt Primăria Botoșani, Prefectura Botoșani și Consiliul Județean interviu catalin fluturBotoșani.

Primarul Cătălin Flutur i-a întâmpinat pe elevii școlii, odată ajunși în fața Primăriei, apreciind manifestarea și considerând-o chiar startul spre centenarul manifestărilor de anul viitor. “Din punctul meu de vedere s-a dat startul  manifetărilor privind centenarul care va fi anul viitor. Ei sunt primii și le mulțumesc pentru tot ceea ce fac”.

Directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, Cristina Chiriac, a spus despre manifestarea organizată:  “Este pentru a arăta unitatea Colegiului Național harta protdrapelMihai Eminescu față de marea unire a României”.

Profesorul de istorie, Daniel Botezatu, care predă în această școală a spus: “Scopul manifestării de astăzi este de a conștientiza opinia publică din Botoșani, poate mai puțin cunoscătoare cu datele acestea importante, de importanța zilei, ziua României. A fost cea mai importantă zi din istoria României care nu se va mai repeta niciodată, o zi în care românii din toate teritoriile s-au reunit”.

La activitatea de astăzi au participat peste 900 de elevi ai școlii. Toți au cântat împreună imnul României și au strigat din toate piepturile LA MULȚI ANI, România!. Lor li s-a alăturat și primarul Cătălin Flutur.

Acțiunea a fost inițiată în urmă cu cinci ani de către profesoara Andreea Suceveanu cu sprijinul profesoarelor Cristina Bălăucă, Mirela Soprovici, precum și conducerea liceului reprezentată de profesorii Cristina Chiriac și Ștedan Oltean.