proiect GALMarți, 28 noiembrie, a fost ultima zi dintre cele dedicate perioadei de animare a proiectului “Un nou început GAL Botoșani-sprijin pentru dezvoltarea unei strategii locale durabile”. Totul a început cu o întrunire publică în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele obținute în urma chestionarelor completate de botoșăneni, ce urmează a fi prinse în strategia ce stă la baza proiectului. Proeictul acesta poate aduce în Botoșani 7 milioane de euro. Cu acești bani, în cazul în care municipalitatea va câștiga acest proiect, se vor putea face investiții importante în zone considerate mărginașe în oraș.adeverinte profi

De pildă, unul dintre exemplele date, astăzi, în cadrul conferinței de închidere a proiectului ce a urmat întrunirii publice, a fost transformarea clădirii în care a funcționat Școala nr. 3 într-un centrul comunitar care să aibă scop educațional și cultural.

voluntariIdeile provenite de la cetățenii orașului, pentru că aceasta a fost noutatea implementării proiectului, ca posibilele investiții viitoare să plece de la dorințele comunicate de comunitatea botoșăneană. Totul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a concursurilor de photovoice, de desene, eseuri și reportaje.

Totodată, au fost felicitați, primind diplome și adeverințe, voluntarii implicați în activitățile proiectului, precum și profesorii ce au dat o puternică mână de ajutor la realizarea activităților.  Mulți dintre tinerii voluntari implicați sunt adolescenți ce reprezintă ziarul Buzz și Televiziunea Adolescenților.