15. filmare17. iasina filmareMembrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” s-au implicat în perioada aceasta în al doilea proiect ce presupune realizarea unui film de scurtmetraj. După ce în această vară, copiii care scriu la singurul ziar  realizat de copii și adolescenți au realizat prima scenetă de teatru tv împreună cu producătorul TVR, Larisa Avram și actrița Claudia Nicolau, traineri prezenți în tabăra de jurnalism “Ai noștri tineri”, au prins curaj și au continuat ideea.

De data aceasta cu un film dedicat sărbătorii de Crăciun, intitulat “De ce nu iubesc Crăciunul?”, realizat de către o adolescentă. În vârstă de 15 ani, Denisa Sandu iubește camera de filmat și și-a descoperit și dezvoltat în cei peste 4 ani de când face parte din redacția ziarului Buzz pasiunea pentru filmat și regie. Prezentă ca regizor și cameraman la majoritatea emisiunilor pe care le realizăm la 05. filmareTeleBuzz.ro, dar și pe teren la evenimentele din oraș la care suntem prezenți ca mici reporteri, Denisa  și-a dezvoltat mult abilitățile în ceea ce privește camera de filmat.

Ea le-a propus la începutul lunii decembrie colegilor ei de la cercul de jurnalism un film în a cărui poveste se poate regăsi orice om. Personajul principal, Iasmina, sătulă să asiste zi de zi la certurile părinților ei cauzate de lipsa banilor, decide să plece de acasă. Totul se întâmplă de Crăciun, copila retrăgându-se în curtea unei case părăsite. Aici întâlnește o femeie care devine punctul culminant al poveștii.  Filmul vorbește pe de o parte despre indiferența oamenilor la dramele copiilor, despre nimicul în care ne pierdem zi de zi, dar firul principal duce la ideea adevărată a ceea ce trebuie să însemne sărbătoarea Crăciunului.

Premiera filmului va avea loc pe data de 25 decembrie chiar pe TeleBuzz.ro și canalul de youtube Televiziunea Adolescenților. Vă invităm pe această cale să ne dați like, subscribe la canalul nostru, iar dacă nu v-ați abonat, sperăm s-o faceți chiar acum. Linkul aici.

Distribuția scurtmetrajului este formată din

Iasmina – Ioana Crainiciuc (13 ani)

Maria – Marta Muraru (11 ani)

Diana- Denisa Franț (8 ani)

Tata – Iosif Pintilie (14 ani)

Mama- Theona Adomnoae (13 ani)

Eugenia -Roxana Aiacoboaei (18 ani)

Viviana- Paula Ifrim (15 ani)

Femeia străzii: Anca Biciușcă (16 ani)

Trecători: Maria Aniței (13 ani), Gabriel Șobachi (10 ani), Maria Macsim (10 ani)

Narator: Karina Todireanu (15 ani)

Machiaj: Ana Iftodeanu (14 ani)

Regia: Denisa Sandu (15 ani)

Scenariu: Denisa Sandu

Producător: Ioana Matfeev

O producție Buzzmedia, 2017