anca biciuscaP.A.M. Partidul Albina Muncește nu și-a încheiat activitatea odată cu alegerile desfășurate în interiorul redacției Buzz la finalul anului trecut. Iosif Pintilie, cel care a ocupat funcția de președinte până la alegerea și desemnarea lui în funcția de președinte al Departamentului de Activități din cadrul redacției Buzz,  a fost înlocuit cu votul membrilor partidului de către Anca Biciușcă (foto) de 16 ani.

P.A.M va avea statutul unui organism intern care va lupta pentru idealurile și valorile Buzz prin promovarea și susținerea unor idei culturale, educative și sportive. Ideile vor fi propuse Departamentului de Activități, iar acesta, la rândul lui, le va propunse conducerii redacției.

redactia buzzO primă inițiativă a  redacției Buzz o reprezintă înființarea unui cenaclu literar dedicat copiilor din redacția Buzz, dar și celor din afara redacției. Copiii care nu fac parte din redacția Buzz, care își doresc să participe la Cenaclul literar Buzz, trebuie doar să trimită o creație proprie pe contact@telebuzz.ro însoțită de un număr de telefon la care pot fi contactați. Ei nu vor fi și membri ai cercului de jurnalism, dar în cadrul cenaclului se vor bucura de aceleași facilități: lecturarea propriilor creații, publicarea lucrărilor în ziar, lansarea unor idei proprii de discuții.  “Ideea acestui cenaclu s-a născut deoarece dorim să descoprim și să susținem copiii cu talent literar din Botoșani. Știm că sunt foarte mulți copii și tineri foarte talentați la scris și sperăm ca ședințele noastre să ne arate că nu întâmplător Eminescu s-a născut la Botoșani. Nu vom percepe taxe de participare la cenaclu, intrarea este libera, nu vor fi limite de vârstă, trebuie doar să ne demonstrezi că ai talent literar și interes pentru literatură. Dorim să facilităm copiilor și legături cu diverși scriitori din oraș care să-și exprime părerile despre creațiile lor, să le dea sfaturi”, a spus Anca Biciușcă, președintele P.A.M.

În caz că numărul cererilor din partea celor care vor dori să facă parte din cenaclul literar Buzz va fi mare, se va purcede la crearea unor grupe în funcție de vârste. Una dintre ideile lansate de Alexandra Ciotir pentru aceste cenaclu a fost chiar și realizarea unui schimb de opinii despre lecturile citite de membrii cenaclului. Mai exact, membrii cenaclului propun o carte pe care până la următoarea întâlnire o citesc toți pentru a a se putea discuta apoi pe seama ei.