Dragoș Pătraru este o personalitate jurnalistică veritabilă, este jurnalist independent, iar asta e mai mult decât evident.

Ceea ce și-a propus acest om, este să informeze corect, să educe, să orienteze, să servească porții de adevăr, chiar dacă astea costă. Spală pe jos cu politicienii corupți, cu demnitarii inculți, ba chiar și cu așa-zișii jurnaliști care își construiesc și își vând opiniile pe doi lei. Bineînțeles, o face într-un stil propriu, satiric, umoristic. Nu face texte care nu spun nimic, are un limbaj acid, ușor de înțeles și puternic.

Aș risca o afirmație mare chiar, dar pe care o simt. Pătraru calcă pe urmele lui Eminescu, căci face  din scrierile sale adevărate lecții de educație politică, economică, socială. Își asumă subiectul și afirmațiile. Fără teamă. Apară adevărul, observă realitatea, investighează, caută cauze și explicații, trage concluzii, informează corect. Nu e un om al TVR-ului, nici al Digi24. Nu e omul nimănui, pentru că nu se vinde, nu „manelizează” presa (ca să îl parafrazez chiar pe el), ci pune interesul societății pe un plan superior, un plan ce nu poate fi detronat niciodată de bani.

De  oameni ca el are nevoie România noastră, de caractere puternice cum este și al lui.  Pătraru este un jurnalist în adevăratul sens al cuvântului, iar opiniile lui, exprimate modest față de public, dar ironic față de „formele fără fond” ale claselor parvenite, pot fi cu ușurință un obiect de studiu pentru cei care vor să facă jurnalism în România.

Articol scris de Roxana Aiacoboaei, 18 ani

Dragoș Pătraru va fi prezent la Botoșani, pe data de 23 februarie, ora 18.00, la Hotel Rapsodia, sala Mihai Eminescu, în cadrul unei dezbateri cu publicul.