Haideți să vedem de ce ar fi bine să donezi 2% din impozitul pe venitul anual către Asociația Buzzmedia și nu către stat:

  1. Suntem un ONG apolitic, non-guvernamental și non profit.
  2. Activitatea noastră principală constă în educarea, formarea și dezvoltarea tinerei generații. Ne place să spunem: scopul unui ziar pentru copii e să formeze caractere, nu vedete.
  3.  7 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți practicați în Botoșani arată primele roade ale muncii noastre: implicarea copiilor și a tinerilor de azi în activități ce prespun dezvoltarea comunității (anul trecut, Asociația Buzzmedia a fost unul dintre facilitatorii comunitari în proiectul “GAL-Sprijin pentru Botoșani”, lucru care s-a soldat cu aproape 7 milioane de euro pentru investiții în Botoșani, copiii de la Ziarul Buzz, publicație realizată în cadrul cercului de jurnalism “Micii reporteri” al Asociației Buzzmedia, au inițiat și organizat anul trecut o campanie de informare și conștientizare a populației privind riscul pe care îl presupune aruncarea la întâmplare a deșeurilor electrice, ceea ce s-a încheiat cu colectarea a peste două tone de astfel de deșeuri de la populație. De asemenea, copiii scriu, lună de lună, în propriul lor ziar tipărit, se implică în campanii de mediu, sunt moderatorii unor dezbateri cu traducători internaționali, sunt voluntari de bază în activitățile proprii, precum și ale altor organizații etc. Am organizat campanii de colectă carte pentru bibliotecile din mediul rural.
  4. La ora actuală în cadrul cercului de jurnalism sunt peste 40 de copii care urmează cursuri de comunicare, dicție, jurnalism.
  5. Copiii realizează și prezintă emisiuni de televiziune, se implică în organizarea unor evenimente fiind supravegheați, îndrumați, sfătuiți.
  6. Organizăm anual o tabără de jurnalism cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani printr-un proiect ce presupune și co-finanțarea noastră. Deci, avem nevoie de bani!
  7. Organizăm pentru al cincilea an consecutiv concursul de jurnalism pentru copii și adolescenți “Botoșani, orașul meu drag”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Botoșani, și acesta având co-finanțarea noastră. Deci, avem nevoie de bani!
  8. Ne dorim o redacție adevărată care să stimuleze și mai puternic dorința membrilor cercului de jurnalism “Micii reporteri” spre a practica un jurnalism de calitate. Deci, independența înseamnă și efort financiar pentru asigurarea unei chirii, a utilităților. De asemenea, o redacție adevărată presupune și o dotare adecvată. Nu suntem finanțați de nicio autoritate superioară.
  9.  Ne gândim la organizarea unor întâlniri unice cu personalități mari din domeniul jurnalismului pentru membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri”, deoarece acestea pot constitui adevăratele modele într-o societate ce le oferă tot mai rar. Cea mai recentă întâlnire pusă la cale de noi a avut loc în luna februarie, cu jurnalistul Dragoș Pătraru.
  10.  Asociația Buzzmedia este, a fost și va fi în mijlocul oamenilor, scopul principal fiind educarea și formarea copiilor și a tinerilor de astăzi, dar nu neglijăm nici suportul pe care îl putem oferi persoanelor în vârstă, fie prin campanii sociale inițiate și derulate chiar de către membrii cercului de jurnalism, fie efectiv prin organizarea unor activități care să vină în sprijinul persoanelor de vârsta a treia.

Iată, doar 10 motive pentru care e bine, după părerea noastră, să direcționezi cei 2 la sută din venitul încasat anul trecut către Asociația BuzzMedia.  Găsești aici formularul. Îl descarci, îl printezi, îl completezi cu datele tale și îl depui la cea mai apropiată circă financiară. Noi îți mulțumim și îți garantăm că vom fi la fel de implicați ca până acum pentru tineri, pentru societate, în general. De fiecare în parte depinde să trăim ceva mai bine.