anc acaineDovada că prietenia dintre un om și un câine e mai puternică decât una dintre doi oameni o dă o profesoară de limba română, titulară, la un liceu din județ. Anca Melinte este de câțiva ani profesor cu normă întreagă, titular, la Liceul Demostene Botez din comuna Trușești și face zilnic naveta.

În timpul liber este voluntar la Asociația Ador unde are grijă de sute de animăluțe fără stăpân. Nu există însă zi ca profesoara în vârstă de 36 ani să nu întâlnească zilnic pisici și căței de care se atașează puternic. Le dă mâncare, îi mângâie, le vorbește. Se crează între ea și micile veități o adevărată relație de dragoste.

La fel s-a întâmplat cu Gică, un câine negru, flocos, de talie măricică, creț, maidanez. L-a găsit pe Gică acum un an în pădure, în drum spre Trușești, în pădurea Drislea. Era legat  de un copac cu o sfoară la gât. Anca a oprit mașina, l-a dezlegat și i-a dat mâncare. De atunci oprește în fiecare zi în drum spre școală la Gică pentru a-i da porția de mâncare, pentru a-l mângâia, pentru a-i oferi porția de joacă. Iar Gică este prietenul ei motiv pentru care  și-ar dori ca cineva cu suflet mare, cineva care posedă o curte și are nevoie de prietenia și pofta de joacă a lui Gică să-l adopte.

Patrupedul care acum își duce zilele la șosea așteptând zilnic porția de mâncare de la profesoara cu inimă mare  are nevoie de o familie. Cei interesați ne pot lăsa un comentariu cu un număr de telefon pentru a-i putea contacta.