profa interviuPeste o tonă și jumătate de deșeuri au strâns elevii Liceului cu Program Sportiv implicați în programul Zero Waste – zero deșeuri. Școala botoșăneană face parte din proiectul amintit și luptă acum pentru a câștiga un premiu. Competiția se va încheia la finele lunii mai, când vor fi contabilizate acțiunile de mediu făcute de elevii fiecărei școli înscrise.

Elevii și profesorii implicați trebuie să contribuie prin acțiunile pe care le desfășoară la conștientizarea populației cu privire la risipa pe care o facem.

“Sperăm cu această activitate să atragem atenția elevilor, profesorilor și a comunității locale asupra importanței colectării selective a deșeurilor și depozitării lor în spații special amenajate. Am strâns până în prezent o tonă și jumătate de deșeuri pe care le-am și predat. Anul trecut, școala noastră a fost înscrisă în proiect și am colectat 4,5 tone pe care le-am predat”, a spus Daniela Gherasim, coordonator proiect.

Au fost realizate expoziții cu desene de către copii pentru sensibilizarea privind risipa pe care o facem, în general, la consumul de apă, de lumină sau legat de aruncarea la întâmplare a deșeurilor. La liceul cu Program cu Sportiv au fost implicați în organizarea acțiunilor 25 de elevi. Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață, încurajând regândirea ciclului de viață al resurselor, pentru a imita modul în care natura refolosește resursele.