În perioada 8-12 august va avea loc la Șoldănești, Botoșani, cea de –a III-a ediție a taberei de jurnalism  Ai noștri tineri, un  proiect realizat în cadrul programului de finanțări nerambursabile acordate de la bugetul județean pentru activități non-profit de interes judetean și co-finanțat de Asociația Buzzmedia. Partener în proiect este Asociația pentru Protecția Consumatorului –Europe Direct Botoșani care va asigura, de asemenea, o parte din finanțarea activităților.

Ediția de anul acesta aduce activități tip traininguri cu specialiști în televiziune și radio precum Larisa Avram-producător TVR, Claudia Nicolau– actriță, producător TVR, Camelia Banța –jurnalist Radio România Actualități și Doru Ionescu – realizator TVR.

Activitățile vor consta în pregătirea participanților pentru meseria de jurnalist prin implicarea directă a acestora respectiv realizarea unor interviuri, emisiuni, dezbateri ori scurtmetraje pe baza unor scenarii concepute chiar de către participanți, ore de dicție, tehnici de documentare a unor materiale de presă, tehnici de realizare a materialelor din punct de vedere jurnalistic.

De asemenea, deoarece este o tabără dedicată lui Mihai Eminescu, jurnalistul, una dintre activități va fi dedicată unei conferințe ce va omagia personalitatea gazetarului Mihai Eminescu, aceasta urmând a fi susținută de o personalitate media din țară. Prin această activitate se dorește atât cunoașterea de către participanți a calității de jurnalist a poetului Mihai Eminescu, cât și inițierea mai profundă a participanților în jurnalism cunoscând personalități media și experiențele acestora.

Înscrierile pentru tabăra de jurnalism Ai noștri tineri se fac în perioada 25 iunie-15 iulie 2018, prioritate având membrii cercului de jurnalism Micii reporteri.

Regulamentul taberei, precum și celelalte acte necesare înscrierii se găsesc pe siteul telebuzz.ro. Poate fi  consultat și descărcat aici. Comunicatul de presă în PDF aici