PLOAIE2Potopul care s-a abătut joi seară peste Botoșani i-a îngrozit și revoltat la propriu pe botoșăneni. Mulți dintre ei s-au arătat revoltați pentru situațiile create de vitregiile naturii la care s-a ajuns și din cauza canalizărilor proaste existente în oraș. Pe de altă parte, pompierii botoșăneni au fost apreciați pentru intervențiile rapide ca urmare a solicitărilor pe care botoșănenii le-au făcut la 112.

Seara de coșmar!De când sunt nu a fost așa potop. Ne- a intrat apa în casa.Am sunat la112,au fost foarte operativi. Au venit pompierii,au evaluat situatia, au transportat-o pe mama la niște vecini pentru siguranță. Nu avem pe toată strada un canal colector pentru apa.Am tot scris de strada asta, am făcut sesizări toți vecinii la Primarie,la apa…dar nimic.Noroc de pompieri! Sa le dea Dumnezeu sănătate și putere.Și noroc de câțiva vecini saritori!, scrie profesoara Florentina Dănilă.

Cui îi pasă ? Jumătate din tară este inundată și și-a arătat cineva fața? Atâta indolentă, nepăsare, nesimtire NU s-a mai văzut și auzit. Uitați-vă ce preocupări au ei – aleșii ? Arde satul și BABA se piaptănă cu lăutari.
PLOAIEDEZASTRU !!!”,
spune și  Didina Bursuc

 

0:40 incep oamenii sa isi stranga utilajele !
Am un sfat: cand vedeti un pompier va rog sa ii spuneti: MULTUMESC CA EXISTI !
Stange-i mana si dai un zambet !
Omul ala, pompierul, face pt tine, ca tu sa poti dormi linistit, ca nu iti mai zboara nu stiu ce rest si iti avariaza masina la care tu inca ai rata, sau e masina de servici cu care tu intretii o familie sau …orice alt ceva, care acum la 1 fara un sfert, ma uit inca la pompierii astia murati (pentru ca a plouat) !
Zii un multam lu’ nea pompieru !
Crede-ma, ei merita !
Te salut pompierule !
Esti fain !”
, scrie Laurențiu Gălușcă, un alt botoșănean.

 

Dezastrul creat de vitregiile naturii a fost imens la Botoșani.  Aproape 20 de comune au fost afectate serios, mii de familii au rămas fără curent electric, sedii de instituții au fost inundate și distruse, iar multe persoane au fost efectiv blocate în case din cauza apelor.