Biblioteca Mihai Eminescu a organizat primul ei curs de autoaparare. Copii de toate vârstele vin la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Grigore Antipa pentru a învăţa să se apere. Ei fac aceste cursuri cu profesorul Constantin Airoae care are centura neagră 2 dan qwan ki do, care ne-a spus de ce este important pentru copii să facă cursuri de autoapărare.

“Este foarte important pentru ei cursul de auto apărare pentru că sunt foarte multe momente în care încercăm să evităm sau să ne apărăm de anumite situaţii în conflicte. De asta cred că câteva mişcări de auto apărare sunt bine venite în viaţa copiilor’, a spus profesorul  Constantin Airoae.

Copiii sunt încântaţi de acest curs pentru că îi ajută atunci când apar conflicte. “Am venit la acest curs pentru că îmi place să fac sport. Dacă aş fi într-un conflict aş vorbi cu calm şi aş încerca sa nu îl atac din prima”, a spus Teodora, o fetiţă de 8 ani.

Luca a venit şi el la acest curs spunând că il ajută să se apere de bătăuşii din cartier. “Am venit la acest curs pentru a învăţa să mă apăr în caz de intru într-o situaţie rea. Daca aş fii într-un conflict, dacă m-ar ataca, aş încerca să mă apăr, iar apoi l-aş lua prin surprindere. Îmi place la acest curs pentru că facem multă mişcare. Am învăţat o mişcare de apărare şi îmi place deoarece este foarte uşoară şi se face rapid”.

Copiii care doresc să înveţe tehnici de autoapărare, pot veni la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Grigore Antipa, luni între orele 11:00 – 12:00.

Autor: Paula Zamfirescu, 11 ani